GP Εμίλια Ρομάνια: Νικητής ο Χάμιλτον, πρωταθλήτρια η Mercedes, 2ο βάθρο για τον Ρικιάρντο

H ομάδα της Mercedes συνέχισε να γράφει ιστορία κατακτώντας το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα κατασκευαστών και ξεπερνώντας το ρεκόρ των 6 τίτλων που μοιραζόταν ήδη με τη Ferrari. Η γερμανική ομάδα χρειαζόταν μόλις 11 βαθμούς για να στεφθεί πρωταθλήτρια στο Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια. Τελικά έκανε το 1-2, με τον Χάμιλτον να πετυχαίνει την 93η νίκη της καριέρας του, να πραγματοποιεί το ρεκόρ ταχύτερου γύρου και τον Μπότας να τερματίζει στη 2η θέση μετά από έναν αγώνα γεμάτο σκαμπανεβάσματα.

Ο Φινλανδός ξεκίνησε καλά από την pole position κρατώντας πίσω του τον Μαξ Φερστάπεν ο οποίος πέρασε τον Χάμιλτον λίγο πριν τα φρένα της πρώτης στροφής. Η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος του καθώς στον 2ο μόλις γύρο μάζεψε συντρίμμια από προηγούμενη σύγκρουση, τα οποία κόλλησαν κάτω από το πάτωμα της Mercedes και επηρέασαν σοβαρά την αεροδυναμική της.

Παρόλα αυτά έμενε επικεφαλής του αγώνα μέχρι τον 19ο γύρο όταν έκανε την αλλαγή ελαστικών του. Η απόφαση όμως της ομάδας του να κρατήσει έξω τον Χάμιλτον για 10 περισσότερους γύρους και η απίστευτη συγκυρία να κάνει το πιτ στοπ του υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας μετά την εγκατάλειψη του Οκόν, έβγαλαν με άνεση τον Βρετανό μπροστά από τον Μπότας στην 1η θέση, την οποία και κράτησε μέχρι το τέλος.

Με το αυτοκίνητό του σοβαρά λαβωμένο, ο Μπότας προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει πίσω του τον Φερστάπεν, στο τέλος όμως ενέδωσε στην πίεση του Ολλανδού, πέφτοντας στην 3η θέση. Ο αγώνας όμως δεν είχε τελειώσει εκεί, καθώς 8 γύρους αργότερα ένα κλαταρισμένο ελαστικό προκάλεσε την εγκατάλειψη του Φερστάπεν, κάτι που ξαναανέβασε τον Μπότας στη 2η θέση.

GP Εμίλια Ρομάνια: Νικητής ο Χάμιλτον, πρωταθλήτρια η Mercedes, 2ο βάθρο για τον ΡικιάρντοΤο βάθρο συμπλήρωσε ένας εκστατικός Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος πήρε την απόφαση να μην μπει στα πιτ όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας εμφανίστηκε μετά το ατύχημα του Φερστάπεν, αντέχοντας με επιτυχία στις επιθέσεις του Ντανιίλ Κβίατ, που εφοδιασμένος με ένα φρέσκο σετ ελαστικών, πετούσε στους τελευταίους γύρους με την Alpha Tauri.

Ήταν το 2ο πόντιουμ του Ρικιάρντο σε τρεις αγώνες, κάτι που ανέβασε τη Renault στην 3η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Επόμενο ραντεβού την Κυριακή 15 Νοεμβρίου για τον Γκραν Πρι της Τουρκίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος