GP Εμίλια Ρομάνια: H pole στον Μπότας για ένα δέκατο από τον Χάμιλτον

To να κερδίσει κανείς τον Λιούις Χάμιλτον με το ίδιο αυτοκίνητο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο τούτες τις μέρες. Ο Βάλτερι Μπότας θα είχε να διηγηθεί πολλές σχετικές ιστορίες.

Αυτήν τη φορά όμως, ο Φινλανδός της Mercedes βρήκε έναν τρόπο να το καταφέρει παίρνοντας την pole position του Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια, με διαφορά 1 δεκάτου του δευτερολέπτου από τον Βρετανό ομόσταυλό του.

Ήταν τέτοια δε η προσπάθεια του Μπότας να βγάλει και το τελευταίο χιλιοστό από το αυτοκίνητό του ώστε να βρεθεί μπροστά από τον Χάμιλτον, που λεπτά μετά το τέλος των κατατακτηρίων, τα χέρια του έτρεμαν ακόμη από την αδρεναλίνη.

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε ως συνήθως το 101% της Red Bull, το καλύτερο όμως που κατάφερε ήταν να φτάσει ως την 3η θέση, πάνω από μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον Μπότας.

GP Εμίλια Ρομάνια: H pole στον Μπότας για ένα δέκατο από τον ΧάμιλτονΟ Πιερ Γκασλί συνέχισε την ονειρική χρονιά που διανύει φέτος, φέρνοντας την Alpha Tauri στην 4η θέση μπροστά από τη Renault του Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Έκτος ήταν ένας δυσαρεστημένος με το αυτοκίνητό του, Άλεξ Άλμπον, ενώ έβδομος ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari, ο οποίος δεν κατάφερε να επαναλάβει την εντυπωσιακή εμφάνιση της Πορτογαλίας, όταν και είχε καταταγεί 4ος λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Χάμιλτον.

Τη δεκάδα έκλεισαν ο Ντανιίλ Κβίατ με τη δεύτερη Alpha Tauri και οι δύο McLaren των Λάντο Νόρις και Κάρλος Σάινθ.

Το Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή στις 14:10 από την ΕΡΤ Sports και τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος