Γερμανία: Πιθανή παράταση του εθνικού lockdown και μετά τις 10 Ιανουαρίου

Η παράταση του εθνικού lockdown στη Γερμανία και πέραν της 10ης Ιανουαρίου θεωρείται πιθανή δεδομένου ότι παραμένουν υψηλά τα ποσοστά μόλυνσης του κορονοϊού, ενώ συνεχίζεται και η αυξημένη πίεση στο σύστημα Υγείας. Την Τρίτη η συνάντηση της Άγγελας Μέρκελ και των τοπικών πολιτικών αρχηγών.

Το ενδεχόμενο παράτασης του εθνικού lockdown θεωρείται πιθανό στη Γερμανία και για μετά την 10η Ιανουαρίου προκειμένου να περιοριστούν τα ποσοστά μόλυνσης που παραμένουν υψηλά και επιβαρύνουν τα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους σε αυτά.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και τοπικοί πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συμφωνήσουν στην παράταση των περιοριστικών μέτρων σε συνάντησή τους την Τρίτη, αν και παραμένει άγνωστο πόσο θα διαρκέσει αυτή.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, δήλωσε χθες στο δίκτυο RTL ότι «Οι αριθμοί είναι ακόμη πολύ υψηλοί, επομένως θα πρέπει να παρατείνουμε τους περιορισμούς» για να μειωθούν σημαντικά τα ποσοστά μόλυνσης. «Αυτό» είπε «είναι προτιμότερο από το να χαλαρώσουν πολύ νωρίς και έπειτα, ίσως και μέσα σε μερικές εβδομάδες να αντιμετωπίζουμε νέα και δύσκολα ερωτήματα».

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, αξιωματούχοι από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας συμφώνησαν σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη να παρατείνουν τους περιορισμούς, αλλά υπήρξε διαφωνία ως προς τη διάρκεια της παράτασης.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία επέβαλε αυστηρότερους κοινωνικούς περιορισμούς πριν από τα Χριστούγεννα, περιλαμβανομένου του κλεισίματος των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων.  Εν τούτοις, τα κρούσματα του κορονοϊού συνέχισαν να αυξάνονται και ο αριθμός των νεκρών από την covid-19 ξεπέρασε τους 1.000 μέσα σε μερικές ημέρες.

Τα ποσοστά μόλυνσης επταημέρου κυμαίνονται τώρα στα 140 ανά 100.000 ανθρώπους–πολύ υψηλότερα από τον στόχο των 50, στον οποίο οι πολιτικοί έχουν συμφωνήσει ως αρκετά ασφαλή προκειμένου να χαλαρώσουν τα μέτρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος