Γερμανία: Κλειστά τα χαρτιά τους κρατούν οι ηγέτες (video)

Χωρίς δηλώσεις, αποχώρησαν από το προεδρικό μέγαρο οι ηγέτες των τριών κομμάτων της χώρας, μετά τη συνάντησή τους με τον Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Και οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν πρώτα να ενημερώσουν τα κομματικά τους όργανα και μετά να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Πάντως, σε λίγη ώρα ο Μάρτιν Σούλτς θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου εκεί αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες για τη χθεσινή συνάντηση και το τι αποφασίστηκε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild και τις δηλώσεις στελέχους της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), οι συντηρητικοί της Άνγκελα Μέρκελ (CDU/CSU) και οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Μάρτιν Σουλτς συμφώνησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φραν-Βάλτερ Στάινμάιερ να αρχίσουν διερευνητικές συνομιλίες με στόχο τον σχηματισμό ενός ακόμη μεγάλου συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα
Η Άνγκελα Μέρκελ της CDU, ο Χορστ Ζέεχοφερ της CSU και ο Μάρτιν Σουλτς του SPD συζήτησαν διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις για την έξοδο από την πολιτική κρίση – τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού, κυβέρνησης μειοψηφίας και τη διενέργεια νέων εκλογών. Αλλά, τελικά συμφώνησαν να αρχίσουν συνομιλίες για τον σχηματισμό «μεγάλου συνασπιμσού», αναφέρει η εφημερίδα.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος