Γαλλία: Νέα νυχτερινή απαγόρευση εξετάζει η κυβέρνηση – “Πρόβλεψη” για διακομιδές ασθενών με Covid-19 στη Γερμανία

Νέα νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι ενδέχεται να επιβάλει η γαλλική κυβέρνηση καθώς εμφανίζεται απογοητευμένη που τόσο πολλοί άνθρωποι αγνοούν τους κανόνες τους lockdown την ώρα που τα κρούσματα COVID-19 καταγράφουν άλμα.

«Είναι ανυπόφορο για αυτούς που σέβονται τους κανόνες να βλέπουν άλλους Γάλλους να τους παραβιάζουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM. «Χρειαζόμαστε να λάβουμε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της επιδημίας», σημείωσε ο Ατάλ, την ώρα που άλλη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι «αν και ο ιός εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, η αστυνομία έχει εντοπίσει μυστικά πάρτι, ρέιβ πάρτι, ιδιωτικά δείπνα».

Δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η Γαλλία επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στα δύο τρίτα των 67 εκατ. κατοίκων της, το δεύτερο 15ήμερο του Οκτωβρίου, αλλά το μέτρο ήρθη όταν ο Μακρόν έδωσε εντολή για δεύτερο lockdown από τις 30 Οκτωβρίου. Με βάση την απόφαση αυτή έκλεισαν όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις, όπως μπαρ και εστιατόρια και απαγορεύθηκαν οι ιδιωτικές συναθροίσεις. Τα σχολεία παραμένουν ανοικτά.

Την Δευτέρα οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν νέο αρνητικό ρεκόρ με 52.518 κρούσματα κορονοϊού. Ένας Παριζιάνος μολύνεται με Covid-19 κάθε 30 δευτερόλεπτα, ενώ κάθε 15 λεπτά ένας Παριζιάνος εισάγεται σε νοσοκομείο ως αποτέλεσμα της νόσου, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Με δεδομένο ότι ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, παρά την τήρηση των μέτρων καραντίνας από τους περισσότερους Γάλλους, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τις επόμενες μέρες «προβλέπονται» διακομιδές ασθενών με Covid-19 από το βόρειο τμήμα της χώρας προς τη Γερμανία.

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν ή έγιναν απόπειρες καταλήψεων σε καμιά δεκαριά λύκεια στο Παρίσι από μαθητές που διαμαρτύρονται κατά των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην εκπαίδευση, τα οποία κρίνουν ανεπαρκή λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Η «πίεση (της επιδημίας) είναι πάρα πολύ ισχυρή σε ορισμένες περιοχές», ιδίως στην Ωβέρνη-Ρον-Αλπ (κεντροανατολικά) και στο Ω ντε Φρανς (βόρεια), εξήγησε ο Φρεντερίκ Βαλτού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομείων της Γαλλίας (FHF).

«Διακομιδές (ασθενών) προς άλλες περιοχές, δηλαδή προς άλλες χώρες, θα βοηθήσουν στο να μειωθεί αυτή η πίεση και σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι και επιτακτικές», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως οι πρώτες μεταφορές ασθενών προς τη Γερμανία ενδέχεται να γίνουν «τις επόμενες δέκα ημέρες».

Οι υγειονομικές αρχές προβλέπουν ότι θα επέλθει «ένας βαθμός κορεσμού σε καμιά δεκαριά ημέρες» στις μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τον Βαλτού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος