Γαλλία – επίθεση: Θετικός στον νέο κορονοϊό ο 21χρονος δράστης

Η διάγνωση ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό μπορεί να καθυστερήσει για αρκετές ημέρες την ανάκριση του 21χρονου Τυνήσιου Μπραχίμ Ισάουϊ, ο οποίος σκότωσε την Πέμπτη τρεις ανθρώπους με μαχαίρι σε εκκλησία στη Νίκαια, στην νοτιοανατολική Γαλλία.

Ο άνδρας, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεταi μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από τα πυρά που δέχθηκε από την αστυνομία την περασμένη Πέμπτη. ‘

Ηταν γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου όπως βία και ναρκωτικά και είχε φύγει στα μέσα Σεπτεμβρίου από την πόλη Σφαξ, στην κεντρική Τυνησία.

Ο νεαρός, ο οποίος επισκεύαζε μοτοσικλέτες σύμφωνα με την μητέρα του, προσευχόταν εδώ και δυόμιση χρόνια. “Δεν έβγαινε από το σπίτι και δεν είχε επαφές με τον έξω κόσμο”.

Όταν έφτασε στην νήσο Λαμπεντούζα, στην Ιταλία, ο Ισάουϊ τέθηκε σε καραντίνα μαζί με σχεδόν 400 μετανάστες που επέβαιναν στο φέρι “Rhapsody”, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, προτού μεταβεί στο Μπάρι, στη νοτιοανατολική Ιταλία, στις 9 Οκτωβρίου.

Από την έρευνα έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής ότι αυτός έφτασε στη Νίκαια την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την επίθεση.

Από του έξι που συνελήφθησαν, υπό κράτηση παραμένει 29χρονος Τυνήσιος, ο οποίος είχε ταξιδέψει μαζί με τον Ισάουϊ με το πλοίο με το οποίο έφτασε στην Λαμπεντούζα.

Είναι η τρίτη επίθεση που διαπράττεται στη Γαλλία μετά την αναδημοσίευση στις αρχές του Σεπτεμβρίου σκίτσων του Μωάμεθ στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo με αφορμή τη δίκη για τις επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 στο Παρίσι.

Πηγή:AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος