Φορτηγό έπεσε σε πεζούς στο Μανχάτταν – Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και τραυματίες (videο)

Στους οκτώ μέχρι στιγμής οι νεκροί και πάνω από 15 οι τραυματίες-ανάμεσά τους δύο παιδιά- στο Μανχάτταν από την πτώση φορτηγού πάνω σε πεζούς και σε ποδηλάτες. Οι αρχές θεωρούν το περιστατικό ως τρομοκρατικό. Ο 29χρονος δράστης και οδηγός του φορτηγού, ο οποίος συνελήφθη και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, κρατούσε ψεύτικα όπλα και φώναζε “Allahu Akbar” (“Ο θεός είναι μεγάλος”).

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα όχημα κινήθηκε στη λωρίδα που προορίζεται για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, παρασύροντας και σκοτώνοντας “πολλούς ανθρώπους”. Το φορτηγάκι μετά συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό.  Μετά τη σύγκρουση ο δράστης  – που σύμφωνα με το ABC που επικαλέστηκε νομική πηγή είναι από το Κιργιστάν και έμενε στη Φλόριδα- βγήκε από αυτό κρατώντας δύο όπλα, που αποδείχτηκε μετά ότι ήταν ψεύτικα, δέχτηκε πυροβολισμό από αστυνομικό στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια συνελήφθη.

Ο Πρόεδρος Τραμπ ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις γύρω από το περιστατικό. “Πολύ άρρωστο” και “ανισόρροπο” χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με μήνυμά του στο Twitter, τον δράστη της επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μανχάταν.”Οι δυνάμεις της τάξης το παρακολουθούν στενά. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!” ανέφερε το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.

“Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια” είπε O δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο σημείο της επίθεσης, παρουσία του αρχηγού της αστυνομίας και του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

Το επεισόδιο έληξε περίπου ύστερα από μία ώρα και “δεν υπάρχει ενεργή απειλή”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter από εκπρόσωπο του δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ