Γ. Φλωρίδης στο ertnews.gr για τη νίκη Ανδρουλάκη: Με το βλέμμα στο μέλλον  

Ο πρώην υπουργός και δικηγόρος, Γιώργος Φλωρίδης λίγα λεπτά μετά τα πρώτα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη Προέδρου σχολιάζει στο ertnews.gr:

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζήτησαν τους λόγους της ανέλπιστα μεγάλης συμμετοχής του κόσμου στη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, στη συναισθηματική φόρτιση που προκάλεσε ο αδόκητος θάνατος της Φώτης Γεννηματά και στα όσα ακολούθησαν.

Σίγουρα οι συναισθηματικοί λόγοι έπαιξαν ρόλο. Όμως εδώ υπάρχει και κάτι βαθύτερα πολιτικό. Ότι δηλαδή, ο κόσμος της κεντροαριστεράς βρίσκεται εδώ και δέκα χρόνια, από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση και επήλθε η χρεοκοπία της χώρας, σε αναζήτηση μιας αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης εξουσίας απέναντι στην κεντροδεξιά που κυβερνά τα τελευταία χρόνια τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού απέτυχε δραματικά ως κυβέρνηση, αποτυγχάνει εξίσου και ως αξιωματική αντιπολίτευση, αδυνατώντας να μετατραπεί σε αξιόπιστο εναλλακτικό κεντροαριστερό πόλο, με προοπτικές εκ νέου διακυβέρνησης της χώρας.

Ακόμα και οι πιο σοβαροί εκ των υποστηρικτών του, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να μετεξελιχθεί ιδεολογικά και πολιτικά, αδυνατεί να αλλάξει τις πρακτικές του που προκαλούν απέχθεια στον κόσμο και άρα δεν έχει καμία προοπτική να ξεφύγει από τη στασιμότητα και το βάλτωμα των τελευταίων 2,5 χρόνων.

Για να το πούμε αλλιώς, αν υπήρχε ένας σοβαρός και αξιόπιστος εναλλακτικός κεντροαριστερός πόλος εξουσίας, ελάχιστοι θα ασχολούνταν με τις διαδικασίες ενός κόμματος, που μέχρι πριν λίγο καιρό καταγράφονταν στις δημοσκοπήσεις με ποσοστά περί το 6%.

Ταυτόχρονα, το πολιτικό περιβάλλον ορίζεται από την εμφανή μεταρρυθμιστική στασιμότητα της ΝΔ και τα προβλήματα ικανότητας στη διαχείριση σοβαρών κρίσεων που εμφάνισε στις χιονοπτώσεις του περσινού χειμώνα, τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού καθώς και στο τελευταίο κύμα της πανδημίας.

Όσοι προσήλθαν στις εκλογικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, υποστήριξαν και επέβαλαν, με αδιαμφισβήτητο τρόπο, την ηγετική ανανέωση του Κινήματος. Τώρα αρχίζουν οι μεγάλες προκλήσεις της διασφάλισης και ενίσχυσης της ενότητας με πολιτικούς κυρίως όρους, της οικοδόμησης μιας σύγχρονης ιδεολογικοπολιτικής ταυτότητας, της οργάνωσης μιας αξιόπιστης και μαχητικής αντιπολίτευσης και της αλλαγής των συσχετισμών στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς υπέρ του νέου ΠΑΣΟΚ. Προκλήσεις, που η επιτυχής αντιμετώπισή τους θα οδηγήσει στην εκλογική διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτά παραμένουν και τα μεγάλα ζητούμενα της περιόδου που ξεκινάει από τη Δευτέρα. Η βαθιά αγωνία των ανθρώπων που συμμετείχαν σ’ αυτές τις εκλογές είναι να μη χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος