Nέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων – Τι αλλάζει στον ΕΝΦΙΑ και πότε (video)

Για την υπαγωγή 3.500 νέων περιοχών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ΕΝΦΙΑ και τη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών σε πολλές περιοχές της χώρας μίλησε στην ΕΡΤ η Φιλοθέη Μακριδάκη, φοροτεχνικός.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, έχει ανακοινωθεί από τον υπουργό Οικονομικών, ότι θα έχουμε τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Θα έχουμε νέες αντικειμενικές αξίες που θα καλύψουν το 98% του πληθυσμού. Μέσα στο σύστημα του ΕΝΦΙΑ θα μπουν δηλαδή και νέες περιοχές. Οι αντικειμενικές αξίες θα γίνει προσπάθεια να προσαρμοστούν με τις εμπορικές τιμές, δίχως να έχουμε απαραίτητα αύξηση στον ΕΝΦΙΑ», δήλωσε η κ. Μακριδάκη.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου η κ. Μακριδάκη τόνισε: «Mε το να μπουν και άλλες περιοχές στο σύστημα θα μπορέσει να μοιραστεί καλύτερα ο ΕΝΦΙΑ. Σε κάποιες περιοχές θα έχουμε πτώση, σε άλλες θα έχουμε αύξηση, αλλά εν κατακλείδι τα έσοδα που περιμένει να εισπράξει το Κράτος θα είναι τα ίδια».

Οι νέες εντάξεις ακινήτων στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών σε περίπου 3.500 περιοχές της χώρας, που σήμερα υποφορολογούνται, θα οδηγήσουν στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Πλην των ιδιοκτητών ακινήτων, τα οποία θα ενταχθούν για πρώτη φορά στο σύστημα υπολογισμού και θα πληρώσουν το ανάλογο τίμημα, συνολικά 133 περιοχές αναμένεται να έχουν αύξηση 40% στις αντικειμενικές αξίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος