Φ. Γεννηματά: Όχι στο θάψιμο της υπόθεσης Λιγνάδη κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης

Διμέτωπη επίθεση εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή για το ελληνικό #metoo, την υπόθεση Λιγνάδη και την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου.
Η κα Γεννηματά έκανε λόγο για «συμμάχους σε μία αδιέξοδη αντιπαράθεση, όπως επίσης  κατηγόρησε τις δύο πλευρές ότι μοιράζονται την ίδια αντίληψη για τον ρόλο του κράτους αλλά και το ήθος της εξουσίας.

Τις τελευταίες ημέρες είπε παρακολουθήσαμε  μια επιχείρηση κομματικής εκμετάλλευσης του ελληνικού metoo. Με αλληλοκατηγορίες, με αντεγκλήσεις, με επικίνδυνες για το πολιτικό μας βίο κομματικές μικρότητες. Ένα στημένο δίπολο που εδώ και καιρό ταλανίζει και υποβαθμίζει την πολιτική ζωή της χώρας. Είδαμε να εκτοξεύονται απαράδεκτες βρωμιές. Λάσπη στον ανεμιστήρα από τα γνωστά πιστόλια του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε. Είστε μακριά από την αγωνία της κοινωνίας, μακριά από τις διεκδικήσεις των νέων, μακριά από το οικονομικό μαρτύριο εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών. 

Ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά μας ξεπροβάλλει από το Μαξίμου ανέφερε σκωπτικά .

Το κίνημα #metoo, πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο , είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Απολύτως καταδικαστέο το hashtag και ταυτόχρονα απολύτως ανόητο, γιατί έδωσε το καλύτερο σωσίβιο αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση. Φάνηκε σήμερα.Είδαμε και από την άλλη όμως, από τα αντίστοιχα της ΝΔ,  βρώμικα κτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Trolls , Photoshop και άλλες αθλιότητες.

Κατηγόρησε μάλιστα  η κα Γεννηματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για άθλια πολιτική εκμετάλλευση του κινήματος και των όσων αυτό πρεσβεύει.

Με την τακτική σας δεν θέλετε να  αλλάξει τίποτα. Δεν θα σας επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης, τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στον αχρείαστο διχασμό που περιφρονεί την ουσία του προβλήματος, υποτιμά το δράμα των θυμάτων και των οικογενειών τους και αποτρέπει να ανοίξουν και άλλα κλειστά στόματα.

Αναφερόμενη στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε  πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι φέρει ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη.

Ωστόσο, απέδωσε την πολιτική ευθύνη στον πρωθυπουργό  λέγοντας  ότι «ακέραια ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση φέρει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σημειώνοντας ότι «ο φερόμενος ως θύτης των σεξουαλικών επιθέσεων διορίστηκε με πολιτική ευθύνη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου».

Η κα Γεννηματά ζήτησε :

  • Να κυρωθεί άμεσα από τη Βουλή η Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.
  • Να αλλάξει ο ποινικός κώδικας, όσον αφορά την περιγραφή, τις ποινές και την παραγραφή των αδικημάτων σεξουαλικής βίας, ιδιαίτερα κατά των ανηλίκων.
  • Να υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των θυμάτων.
  • Να ενισχύσουμε και να δημιουργήσουμε δομές, γραμμές στήριξης, συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες φιλοξενίας για τις γυναίκες θύματα σε όλους τους Δήμους της χώρας, που η παράταξη μας ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες.
  • Να φέρουμε την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και ειδικά σεμινάρια και ενημέρωση για το θέμα της παρενόχλησης.

«Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, καμία απόκρυψη και κανένας συμψηφισμός. Όλα στο φως», προσέθεσε η κυρία Γεννηματά.

Στην ομίλα της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε και “στην αποτυχία του επιτελικού κράτους” κατά την πρόσφατη κακοκαιρία λέγοντας πως, βρέξει-χιονίσει, μετράμε νεκρούς, κατεστραμμένα νοικοκυριά, περιουσίες.

Και στην περίπτωση του Ιανού και στην περίπτωση της Μήδειας, οι υπηρεσίες σας ήρθαν εκ των υστέρων να κάνουν διαπιστώσεις και να μας κάνουν και υποδείξεις για το πως θα κάνουμε αντιπολίτευση.

Ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας που νομοθετήσατε παραμένει κενό γράμμα. Ενώ γνωρίζατε τον χρόνο και την ένταση των φαινομένων, ο σχεδιασμός εξαντλήθηκε στο κλείσιμο της εθνικής οδού, λες και το κράτος δουλεύει με διακόπτη. Χωρίς καν να στείλετε ένα sms από το πολυδιαφημισμένο 112.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν επί μέρες χωρίς ρεύμα. Μπορούσατε να κάνετε αλλιώς;  Η κα Γεννηματά παρέπεμψε στο θετικό παράδειγμα, όπως είπε, της πετυχημένης διαχείρισης  που έγινε από το ΠΑΣΟΚ το 1999 στην μεγαλύτερη καταστροφή στην Αττική, στους σεισμούς. Και φυσικά από τότε μέχρι σήμερα, τόνισε, δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα στην Αττική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος