Εύοσμος- Θάνατος 15χρονου: Στον εισαγγελέα πατέρας και γιος – «Με νόμιμη άδεια» η καραμπίνα

Από σφαίρα που δέχτηκε στο δεξί μάτι από απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων προήλθε ο θάνατος του 15χρονου από καραμπίνα που όπλισε συνομήλικος φίλος του. Το όπλο ήταν του 56χρονου πατέρα του δράστη, ο οποίος παρουσιάστηκε το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης συντετριμμένος, όπως και ο γιος του.

Για την αδιανόητη τραγωδία στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία στον 15χρονο και για πλημμελή φύλαξη όπλου όπως και παραμέληση εποπτείας ανήλικου στον 56χρονο, ο οποίος είχε κυνηγετική άδεια για το όπλο.

Μουδιασμένοι δηλώνουν συγγενείς, γείτονες και συμμαθητές των δύο παιδιών από το τραγικό παιχνίδι που τους έπαιξε η μοίρα στην τελευταία τους συνάντηση, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Από μικρά παιδιά μεγάλωσαν μαζί και ήταν αχώριστοι φίλοι.

Η τραγωδία σημειώθηκε στο σαλόνι, του σπιτιού του 15χρονου. Όπως είπε στους αστυνομικούς έδειχνε την καραμπίνα του πατέρα του στον άτυχο μαθητή, δεν γνώριζε ότι είχε φυσίγγιο στη θαλάμη, πάτησε κατά λάθος την σκανδάλη και συνέβη το κακό.

Στην αρχή ο ανήλικος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο λίγο αργότερα κατά πληροφορίες ομολόγησε το γεγονός και παρέδωσε το άδειο φυσίγγιο που είχε κρύψει στην αυλή του σπιτιού.

Ο 56χρονος κατείχε νόμιμα κι ένα δίκανο που βρέθηκε σε ντουλάπα του σπιτιού.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Αρετή Τασούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος