Εριφύλη Κιτζόγλου – «Τα καλύτερά μας χρόνια»: Δυσκολεύομαι να θυμηθώ τη ζωή πριν το Διαδίκτυο

«Τα καλύτερά μας χρόνια» είναι μία από τις τρεις νέες σειρές που προβάλλονται στον αέρα της ΕΡΤ. Πρόκειται για την οικογένεια Αντωνόπολου, της οποίας τα μέλη αντιλαμβάνονται και δρουν πολύ διαφορετικά στο κόσμο. Η πρώτη τηλεόραση παίρνει την θέση που της αρμόζει στο σαλόνι της οικογένειας, ενώ τα δύο μεγάλα παιδιά της οικογένειας ακολουθώντας την εποχή τους, επαναστατούν.

Η Ελπίδα Αντωνοπούλου, που υποδύεται στη σειρά η Εριφύλη Κιτζόγλου, είναι μια νέα που θέλει να ακολουθεί κάθε μοντέρνα τάση. Η Εριφύλη μίλησε στο Ert.gr για το πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο αλλά και για τη σειρά που έχει ήδη καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

— «Τα καλύτερά μας χρόνια» είναι μια σειρά που διαδραματίζεται σε μια εποχή πολύ άγνωστη σε εσάς. Πώς σας φαίνεται αυτός ο τόσο διαφορετικός κόσμος; Και ποια αξία θεωρείτε ότι θα έπρεπε να έχουμε διατηρήσει στην εποχή μας αλλά έχει χαθεί;

Αρχικά μου είναι κάπως δύσκολο να θυμηθώ πως ήταν η ζωή πριν γίνει το διαδίκτυο τόσο εύκολα προσβάσιμο, πόσο μάλλον το να φανταστώ μια εποχή χωρίς αυτό. Σίγουρα η έλλειψη τεχνολογίας δημιουργούσε έναν πιο αργό ρυθμό ζωής και σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων. Είναι όμως μία σκοτεινή εποχή λόγω της δικτατορίας, με φόβο και πολλές απαγορεύσεις ενώ παράλληλα ερχόταν μία αλλαγή και αυτό γεννούσε ελπίδα. Πιστεύω ότι οι αξίες διαμορφώνονται ανάλογα με την εκάστοτε εποχή και δεν είναι απαραίτητο να μεταφέρονται ανά τα χρόνια.

Εριφύλη Κιτζόγλου – «Τα καλύτερά μας χρόνια»: Δυσκολεύομαι να θυμηθώ τη ζωή πριν το Διαδίκτυο

— Υποδύεστε μια επαναστάτρια, την Ελπίδα Αντωνοπούλου μια ριζοσπαστική πρωτοπόρο νεαρή κοπέλα, που προσπαθεί να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή της. Ταυτίζεστε με αυτόν τον χαρακτήρα;

Με την Ελπίδα ταυτίζομαι στον βαθμό του να μην δέχομαι αλόγιστα ότι μου δίνεται ως κανονικό και δεδομένο, προσπαθώ να βρίσκω τι είναι αυτό που με ενοχλεί και να αντιδρώ. Επίσης μου αρέσουν οι αλλαγές και το να εξερευνώ ότι μου είναι άγνωστο.

— Πως νιώθετε που η πρώτη σας επαγγελματική τηλεοπτική δουλειά είναι πλάι σε καταξιωμένους ηθοποιούς, όπως ο Μελέτης Ηλίας, η Κατερίνα Παπουτσάκη και η Υβόννη Μαλτέζου;

Χαίρομαι πολύ που τους έχω συναντήσει γιατί και οι τρεις έχουν μεγάλη πορεία στο επάγγελμα και είναι πάντα διαθέσιμοι να βοηθήσουν σε ότι χρειαστεί.

— Ως νέοι στο χώρο, θεωρείτε ότι είναι εύκολο κάποιος να βρει δουλεία και να εργαστεί ως ηθοποιός στα χρόνια της πανδημίας; Η κατάσταση αυτή τρομάζει τα νέα παιδιά;

Στην Ελλάδα ποτέ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για τους ηθοποιούς, πόσο μάλλον σήμερα. Όταν ο βιοπορισμός γίνεται το μοναδικό θέμα, αρχίζουμε να μιλάμε μόνο με οικονομικούς όρους, η καλλιτεχνική έκφραση καταπνίγεται και ξεκινούν οι εκπτώσεις. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ελπίζω βγαίνοντας από τη συνθήκη του εγκλεισμού και την καταπίεση από το καθεστώς της πανδημίας, να υπάρξει μία έκρηξη έκφραστικότητας, ικανή να αλλάξει την δεδομένη πραγματικότητα και να γίνει πιο πρόσφορο το καλλιτεχνικό τοπίο.

Εριφύλη Κιτζόγλου – «Τα καλύτερά μας χρόνια»: Δυσκολεύομαι να θυμηθώ τη ζωή πριν το Διαδίκτυο

— Η σειρά έχει ήδη πολύ μεγάλη απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό, γιατί πιστεύετε ότι την αγάπησε από την πρώτη στιγμή;

Είναι μία σειρά που ξεχωρίζει για την αισθητική αλλά και την θεματική της. Αναφέρεται σε μία εποχή με μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό ενδιαφέρον και αποφεύγει τις ίντριγκες και τα δράματα.

Συνέντευξη: Σπυριδούλα Κακλατζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος