Επέμβαση Βρετανών κομμάντος σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο (video)

Δεν πρόκειται για υπόθεση πειρατείας, επισημαίνει το BBC περιγράφοντας επιχείρηση 7 λεπτών από 16 Βρετανούς πεζοναύτες της ειδικής ομάδας SBS, στο ελληνόκτητο, υπό λιβεριανή σημαία πλοίο Nave Andromeda. Η Navios Tanker Management-εταιρεία του ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda- ανακοίνωσε ότι τα 22 μέλη του πληρώματος του πλοίου, μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες, είναι ασφαλή και καλά στην υγεία τους.

Επτά λαθρεπιβάτες Νιγηριανής καταγωγής ξεκίνησαν “10ωρη αντιπαράθεση, ζητώντας να αποβιβαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τελικά παραδόθηκαν στην αστυνομία του Hampshire.

Οι βρετανικές δυνάμεις κατέβηκαν στο πλοίο με σχοινί από τέσσερα ελικόπτερα του Βασιλικού Ναυτικού, αφού εστάλη σήμα για απόπειρα πειρατείας, το βράδυ της Κυριακής λίγα μόλις μίλια ανοικτά της Νήσου Γουάιτ, στη θάλασσα της Μάγχης.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ο πλοίαρχος του σκάφους ανησυχούσε για την ασφάλεια του πληρώματος “λόγω της ολοένα και πιο εχθρικής συμπεριφοράς των λαθρεπιβατών που επιβιβάστηκαν στο Λάγος της Νιγηρίας.

Το δεξαμενόπλοιο, που είχε αναχωρήσει από τη Νιγηρία ελλιμενίστηκε στο λιμάνι του Σαουθάμπτον, όπου ήταν και ο τελικός προορισμός αφού μετέφερε 42.000 τόνους πετρελαίου στο διυλιστήριο Fawley Oil.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε το περιστατικό “ύποπτη πειρατεία” και είπε ότι ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας και ο υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πάτελ ΄έδωσαν άδεια για την επιχείρηση σε απάντηση αιτήματος της αστυνομίας.

Από όλες τις πλευρές επιβεβαιώνεται ότι ο καπετάνιος του πλοίου ήταν στη γέφυρα και είχε τον έλεγχο του πλοίου ανά πάσα στιγμή, ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα ήταν κλειδωμένο με ασφάλεια στην ακρόπολη του πλοίου.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ