Ένοχος για τρεις κατηγορίες κρίθηκε ο Χάρι Μαγκουάιρ

Με άδειο το εδώλιο διεξήχθη στη Σύρο η δίκη του Χάρι Μαγκουάιρ, για σωματικές βλάβες, εξύβριση και απόπειρα δωροδοκίας αστυνομικού στη Μύκονο. Ο Άγγλος διεθνής, που δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, κρίθηκε ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες.

Χωρίς την παρουσία του Βρετανού ποδοσφαιριστή της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ και των δύο ακόμη συγκατηγορουμένων του, του αδερφού του και ενός φίλου του, ξεκίνησε σήμερα  η δίκη στην Σύρο,  για το καβγά της περασμένης εβδομάδας στο νησί των ανέμων.

Παρά το αίτημα του Έλληνα δικηγόρου Αλέξη Αναγνωστάκη, να αναβληθεί η δίκη, καθώς δεν είχε αρκετό χρόνο για να συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία και να προετοιμάσει καλύτερα την υπεράσπιση του Άγγλου ποδοσφαιριστή, το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη κατά συρροή και εξύβριση κατά συρροή ενώ σε βάρος των δύο,  του ποδοσφαιριστή και του φίλου του, ασκήθηκε δίωξη και για δωροδοκία υπαλλήλου κατά συρροή καθώς φέρονται, σύμφωνα με βρετανικά μέσα, να πρότειναν σε αστυνομικούς να τους πληρώσουν προκειμένου να μην προχωρήσει στο δικαστήριο η υπόθεση.

Όπως μετέδωσε το sky news, κατά την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα , φέρεται να είπε: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είμαι πολύ πλούσιος. Μπορώ να σας δώσω χρήματα, μπορώ να σας πληρώσω, σας παρακαλώ, αφήστε μας να φύγουμε».

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως οι αστυνομικοί που προσπάθησαν να χωρίσουν τους εμπλεκόμενους, φορούσαν πολιτικά ρούχα και γι’ αυτό δεν κατάλαβε ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, ότι ήταν ένστολοι.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα sun, όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα ανδρών από την Αλβανία, που στο δημοσίευμα περιγράφονται ως γκάνγκστερ, πλησίασε την αδερφή του Χάρι, Ντέιζη  στο μπαρ που βρισκόταν με την οικογένεια της.

Όταν απέρριψε τον έναν από την παρέα, φέρεται να την τραυμάτισε στο χέρι με ένα μεταλλικό αντικείμενο. Στο skynews δημοσίευμα αναφέρει πως ο δικηγόρος του, υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι άντρες που την πλησίασαν της έκαναν ένεση στο χέρι, με άγνωστη ουσία, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει.

Η βρετανική εφημερίδα έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες της Ντέζυ κατά την επιστροφή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα που μεταφέρει τις αποσκευές της, ενώ σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα και ο αδερφός του  Χάρι, έχει επιστρέψει στην πατρίδα του.

Τα βρετανικά μέσα πάντως, υποστηρίζουν πως ο Μαγκουάιρ χτυπήθηκε στο πόδι από τους Έλληνες αστυνομικούς και πως του είπαν ότι «η καριέρα σου τελείωσε».

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρονται και στις καταθέσεις αστυνομικών.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ποδοσφαιριστής φέρεται να επιχείρησε να ξεφύγει όταν του πέρασαν χειροπέδες. Πάντως και οι 3 συλληφθέντες αρνούνται όλες τις κατηγορίες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος