‘Ενοχος για ψευδείς καταθέσεις δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ Τζορτζ Παπαδόπουλος

Ο πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος, ομολόγησε ότι έδωσε ψευδείς καταθέσεις σε πράκτορες του FBI, έγινε γνωστό από τον ομοσπονδιακό ειδικό εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Ρωσία.

Ο Παπαδόπουλος είναι δικηγόρος από το Σικάγο που εξειδικεύεται σε ενεργειακά θέματα. Συμμετείχε στην ομάδα συμβούλων του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι είπε ψέματα την 5η Οκτωβρίου στους ομοσπονδιακούς πράκτορες σε μια υπόθεση που γνωστοποιήθηκε τη Δευτέρα, τονίζεται σε μια ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.

Ο Παπαδόπουλος μέσω των ψευδών δηλώσεών του “παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την ανάμειξη (της Μόσχας) στις προεδρικές εκλογές του 2016” υπογραμμίζεται στο έγγραφο που υπέγραψε ο εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς υποστήριξε σήμερα ότι οι παραπομπές των δύο πρώην συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν καμία σχέση με τον πρόεδρο ή την προεκλογική εκστρατεία του και δεν αποδεικνύουν κάποια αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ του επιτελείου του και της Ρωσίας.

“Η σημερινή ανακοίνωση δεν έχει καμία σχέση με τον πρόεδρο, δεν έχει καμία σχέση με την (προεκλογική) εκστρατεία του προέδρου ή με τη δραστηριότητά της” είπε η Σάντερς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. “Το δηλώνουμε αυτό από την πρώτη ημέρα ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ του Τραμπ και της Ρωσίας και τίποτα στη σημερινή παραπομπή δεν το άλλαξε όλο αυτό”, πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο ρόλος του δικηγόρου Τζορτζ Παπαδόπουλος στην προεκλογική εκστρατεία ήταν “εξαιρετικά περιορισμένος” καθώς κατείχε μόνο μια “θέση εθελοντή”. Όπως ανέφερε, όποια δράση και αν ανέλαβε ο Παπαδόπουλος, το έκανε με δική του πρωτοβουλία.

Η Σάντερς διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ “δεν έχει καμία πρόθεση” να αμφισβητήσει τον ειδικό εισαγγελέα και πρώην διευθυντή του FBI Ρόμπερ Μιούλερ εκτιμώντας ότι η έρευνά του θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Η Σάντερς αρνήθηκε πάντως να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να απονεμηθεί χάρη στους πρώην συνεργάτες του προέδρου.

Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: O πρώην διευθυντής του Τραμπ παραδόθηκε στο FBI – Πώς σχολιάζει ο αμερικανός Πρόεδρος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ