Ένα χρυσό πλάσμα με καρδιά μεγάλη – Η Λουκίλα Καρρέρ μιλάει στην ΕΡΤ για τον αδελφικό της φίλο, Δάκη (video)

Ήταν η πρώτη που γνωστοποίησε την απώλεια του Δάκη. Η δημοσιογράφος Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, επιστήθια φίλη του αγαπημένου ερμηνευτή που απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 79 ετών, μίλησε στην ΕΡΤ για τον αγαπημένο της φίλο, η κηδεία του οποίου θα γίνει την Τρίτη στις 11 το πρωί στο Κοιμητήριο Γλυφάδας.

«Έιναι δύσκολο να αποχαιρετάς τον κολλητό σου φίλο επί 34 χρόνια. Ήταν το καθημερινό μου τηλεφώνημα. Μου λείπει ήδη» δήλωσε στις «Συνδέσεις» η γνωστή δημοσιογράφος και σύζυγος του Μίμη Πλέσσα.

Έχοντας περάσει τις τελευταίες στιγμές μαζί με τον αγαπημένο καλλιτέχνη η κ. Καρρέρ δήλωσε πως είναι τυχερή που μπόρεσε και τον αποχαιρέτισε το περασμένο Σάββατο. «Ήμουν δίπλα του, του κράτησα το χέρι. Ευτυχώς του είπα πόσο τον αγαπώ. Ξεκουράστηκε. Έδωσε μία γενναία μάχη τέσσερα χρόνια», ανέφερε με θλίψη.

Μιλώντας για το πώς γνωρίστηκαν το 1984 η κ. Καρρέρ δήλωσε η αρχή έγινε το 1984 και «πως μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν το αδελφάκι μου». Η ίδια αναφέρθηκε στις εξαιρετικές δυνατότητες που είχε ως καλλιτέχνης. «Ήταν ο μόνος Έλληνας για μένα που μπορούσε να υποστηρίξει όλα τα τραγούδια σε όλες τις γλώσσες. Στην τελευταία παραγωγή που του έκανα, το “moment” με τραγούδια του Πλέσσα τραγούδισε σε επτά γλώσσες» ανέφερε για τον ερμηνευτή που μιλούσε άπταιστα τουλάχιστον έξι γλώσσες.

Ήταν ένα χρυσό και ακομπλεξάριστο πλάσμα

«Ήταν ένας ευγενής άνθρωπος, έξω καρδιά. Ήταν ένα χρυσό και ακομπλεξάριστο πλάσμα, όπως πραγματικά όλοι οι μεγάλοι που βασίζονται στο ταλέντο τους και όχι στην ίντριγκα και την αυλή», τόνισε η κ. Καρρέρ.

Ενθυμούμενη περιστατικά με τον αγαπημένο της φίλο αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον Μίμη Πλέσσα, ο οποίος τον είχε κόψει τρεις φορές.

«Η μεγαλοψυχία και το επίπεδο του Δάκη φαίνεται στο ότι δεν είπε ότι μία μέρα θα γίνω μεγάλος και θα σε εκδικηθώ αλλά σε ευχαριστώ που με έκανες να διορθώσω το “σ” και το “ρ” μου», επισήμανε.

Και όπως αποκάλυψε, «το τελευταίο τραγούδι του Δάκη είναι ηχογραφημένο. Λέγεται πυξίδα και βρίσκεται στο συρτάρι του Μίμη Πλέσσα. «Ξεκίνησε και τελείωσε με τον Μίμη και ας είχαν αυτήν τη κόντρα», πρόσθεσε για τις σχέσεις των δύο καλλιτεχνών.

Η ίδια μίλησε με θέρμη για τον αγαπημένο της φίλο ο οποίος συχνά πικραινόταν αλλά δεν το έδειχνε. «Τον έχουν αδικήσει αλλά ήταν μεγαλόψυχος. Είχε μια ευρωπαϊκή αύρα. Ήταν πολύτιμος φίλος». Και όπως είπε, «αν είχε βγει στο εξωτερικό θα είχε κάνει μεγάλη καριέρα».

Ήταν τζέντλεμαν

O τραγουδιστής, Γιώργος Πολυχρονιάδης, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τον αγαπημένο του φίλο λέγοντας ότι απεύφευγε τη δημοσιότητα. «Ήταν σεμνός και βοήθησε πολλούς καλλιτέχνες. Αγαπούσε και έδινε και τη ζωή του» ανέφερε στην ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι ο Δάκης ήταν ένας από τους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες.

Το συγκινητικό tweet της Finos Film

Πώς τον αποχαιρέτησαν οι καλλιτέχνες στα social media

Η θλίψη στο πανελλήνιο για την απώλεια του αγαπημένου ερμηνευτή είναι μεγάλη ενώ οι καλλιτέχνες που τον γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί του τον αποχαιρέτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αναρτήσεις είναι αμέτρητες. Μεταξύ αυτών που δημοσιοποίησαν τις σκέψεις τους για τον Δάκη ήταν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Πασχάλης, ο Γιάννης Κότσιρας, η Άντζελα Δημητρίου κ.α.

Ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε στον Δάκη χαρακτηρίζοντάς τον «ευγενή, προσηνή, προστατευτικό πάντα, με χιούμορ, κοσμοπολίτη, πολύγλωσσο, ταλαντούχο».

Για τον θαυμασμό που έτρεφε ο ένας στον άλλο έγραψε ο Πασχάλης Αρβανιτίδης στα social media επισημαίνοντας ότι ήταν «συνεπής, ξεχωριστός και με ισχυρή φωνητική προσωπικότητα».

«Τόσα καλοκαίρια μάς συντρόφευες με την υπέροχη φωνή σου» έγραψε η Άντζελα Δημητρίου δημοσιεύοντας φωτογραφίες από παλαιότερες συνεργασίες τους στις αθηναϊκές πίστες.

Ο Γιάννης Κότσιρας, ανήρτησε μια φωτογραφία του Δάκη μαζί με τον Μητροπάνο, αναφέροντας ότι ο ταλαντούχος τραγουδισής ήτας «ευγενής, καλοσυνάτος, αξιοπρεπής και Αλεξανδρινός… Σπουδαίος τραγουδιστής και πολύ αγαπημένος από όλους μας.
Ο Δάκης μας, έφυγε. Πάει να συναντήσει τους άλλους σπουδαίους.
Πάει να ξεκουραστεί».

Η κηδεία του Δάκη θα γίνει την Τρίτη 31 Μαΐου στις 11 το πρωί στο Κοιμητήριο Γλυφάδας, όπου φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές θα έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν στο τελευταίο του ταξίδι.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος