Εν αναμονή νέων ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση της 12χρονης – Ποιοι βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ

Array

Hμέρα εξελίξεων αναμένεται να είναι η σημερινή για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, μετά την αναγνώριση χθες Τρίτη, τριών ατόμων από το ανήλικο θύμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Πιθανώς εντός της ημέρας να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης με τον αριθμό να κυμαίνεται από τρία έως επτά.

Το ανήλικο κορίτσι, παρουσία παιδοψυχολόγων της ΕΛΑΣ, κατέθετε χθες Τρίτη (1/11) για έξι ώρες στη Διεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και τα όσα είπε είναι αποκαλυπτικά για τη δράση του κυκλώματος παιδοβιαστών.

Η 12χρονη, εν μέσω αρκετών διακοπών και υπό ψυχολογική φόρτιση, κλήθηκε να καταθέσει όσα γνωρίζει για την παρουσία της σε οίκο ανοχής και να αναγνωρίσει άτομα που η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει ότι είχαν συνομιλήσει μαζί της στο προφίλ που διαχειριζόταν ο Ηλίας Μίχος στο Blindchat.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Παπαδόπουλου, το νεαρό κορίτσι έχει αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία καταγγέλλει πλήρωσαν στον προφυλακισθένα κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο, για να τη βιάσουν.

Οι έμπειροι αστυνομικοί έδειξαν στην 12χρονη και άλλες φωτογραφίες υπόπτων για τον παιδοβιασμό της ωστόσο, επειδή ήταν μια επίπονη διαδικασία, η μικρή δεν μπόρεσε να προχωρήσει στην αναγνώρισή τους.

Υπήρξαν, μάλιστα, στιγμές που «έσπασε» και έκλεγε, σύμφωνα με πληροφορίες η ανήλικη κατά τη διαδικασία της κατάθεσης.

Η ΕΛΑΣ αναμένεται να διαβιβάσει στην Εισαγγελία και στην 23η τρίτη Ειδική ανακρίτρια, τα στοιχεία των τριών ατόμων που αναγνώρισε η μικρή και να ξεκινήσει ο νέος γύρος ενταλμάτων.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος | Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος