ΕΛΤΑ Courier: Πιστοποιήθηκε για την ασφαλή µεταφορά φαρµάκων και φαρµακευτικών υλικών

Την πιστοποίηση από την Bureau Veritas έλαβαν οι εφαρµοζόµενες διαδικασίες διανοµής φαρµάκων και σχετικού υλικού που σχεδίασε, ανέπτυξε, εγκατέστησε και εφαρµόζει η ΕΛΤΑ Courier.

Όπως αναφέρει η διοίκηση των ΕΛΤΑ, αναδεικνύεται: “η στρατηγική επιλογή της διοίκησης της εταιρείας να αναβαθµίσει και να εκσυγχρονίσει τον τρόπο λειτουργίας και τις διαδικασίες της, χρησιµοποιώντας τις πλέον υψηλές προδιαγραφές. Με τον τρόπο αυτό η ΕΛΤΑ Courier, που κινήθηκε πρώτη στη χώρα στον ευαίσθητο τοµέα του φαρµάκου, απολαµβάνει πλέον ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτηµά στην αγορά της ταχυµεταφοράς φαρµάκων, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την προσήλωσή της στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της.

Με την πιστοποίηση αυτή, η ΕΛΤΑ Courier, καθίσταται η πρώτη ελληνική εταιρεία ταχυµεταφορών µε πλήρως εγκεκριµένες προδιαγραφές, βάσει διεθνών οδηγιών, για το σύστηµα µεταφοράς και διανοµής φαρµακευτικού υλικού”.

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης, επισημαίνεται πως: “Οι πρακτικές διανοµής φαρµακευτικού υλικού που αναπτύχθηκαν από την ΕΛΤΑ Courier και ελέγχθηκαν από την Bureau Veritas, πέραν της τήρησης όλων των προβλέψεων της (ελληνικής και διεθνούς) νοµοθεσίας για αποθήκευση και διανοµή φαρµάκων, διασφαλίζει κατά τον καλύτερο τρόπο ότι:
• Η διαχείριση του υλικού πραγµατοποιείται σε όλη την αλυσίδα µόνο από εξουσιοδοτηµένο και ειδικά εκπαιδευµένο προσωπικό.
• Τηρούνται επακριβώς οι προδιαγεγραµµένες συνθήκες µεταφοράς και προσωρινής αποθήκευσης, ώστε να ελαχιστοποιούνται ενδεχόµενοι κίνδυνοι από την επίδραση περιβαλλοντολογικών παραγόντων (θερµοκρασία, υγρασία, ηλιακό φως κλπ.) στην ποιότητα των φαρµάκων.
• Εξασφαλίζεται η έγκαιρη και σωστή αποστολή των φαρµάκων στους παραλήπτες.
• Εξασφαλίζεται η πορεία διανοµής (ιχνηλασιµότητα) κάθε αντικειµένου καθώς και το ιστορικό του, µε όλα τα στοιχεία από την παραγγελία µέχρι την παράδοση.
• Εξασφαλίζεται η δυνατότητα εντοπισµού και ανάκλησης οποιασδήποτε αντικειµένου, σε οποιαδήποτε στιγµή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ