«Ελληνική γελοιότητα και αρμενικές συμμορίες» – Παραλήρημα Μπαχτσελί «συνοδεύει» τον Ερντογάν στη Ν. Υόρκη

Array

«Ούτε τα αφεντικά του ούτε οι έμπιστοι συνεργάτες του θα μπορέσουν να προστατέψουν τον Μητσοτάκη όταν φτάσουμε»,  δήλωσε ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ εκφωνούσε ομιλία οργής κατά της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αρμενία.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει στην Τουρκία μην έρχεστε το βράδυ, αλλα ελάτε τη μέρα. Θα έρθουμε, πρόθυμα, τρέχοντας, με το αίμα και την ψυχή μας αλλά να ξέρουν ότι θα τον κάνουμε να πληρώσει βαρύ τίμημα κάνοντας τη μέρα σαν νύχτα», δήλωσε ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου.

«Πολιορκούν την Τουρκία και το τουρκικό έθνος από όλες τις πλευρές»

Ο Μπαχτσελί μίλησε για «αρμενικές συμμορίες από τη μια, ελληνική γελοιότητα από την άλλη, τρομοκρατικές οργανώσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων και παγκόσμιες πιέσεις», προλειαίνοντας το έδαφος στον ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη και την Τρίτη θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Όμως, το προσκύνημα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στο μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων, στο Ερεβάν, αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα -έστω και συμβολικό- στο γόητρο της Άγκυρας.

Η ‘Αγκυρα εξαπολύει μύδρους για το ταξίδι στο Ερεβάν της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αμερικής.  Την αποκαλεί δημιουργό κρίσης και παγκόσμιο προβοκάτορα, ενώ η Νάνσι Πελόζι ξεκαθάρισε ότι «οι Αζέροι ξεκίνησαν την νέα ανάφλεξη που άφησε 200 νεκρούς στα σύνορα με την Αρμενία.

Μετά τις επαφές της με την ηγεσία της Αρμενίας η κ. Πελόζι μάλιστα επισημαίνει ότι «οι συνομιλίες είχαν ιδιαίτερη σημασία λόγω των θεμάτων της ασφάλειας, μετά τις παράνομες και φονικές επιθέσεις από το Αζερμπαϊτζάν σε αρμένικο έδαφος».

Το Αζερμπαϊτζάν που υποστηρίζεται από την Τουρκία ανακοίνωσε ότι «οι ανυπόστατες και άδικες κατηγορίες της Πελόζι εναντίον του Αζερμπαϊτζάν είναι απαράδεκτες».

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα εκφράσει τη στήριξή της στην Αρμενία. Το 2021 ο Τζο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς.

Η επίσκεψη και οι δηλώσεις της Πελόζι έρχονται τη στιγμή που ο Ερντογάν, παρουσίαζε εαυτόν ως ηγέτη με απήχηση, ανεβάζοντας στις επίσημες ιστοσελίδες της τουρκικής Προεδρίας τα σχετικά βίντεο από την βόλτα του στο Σέντραλ Πάρκ.

ΕΡΤ1 -Ρεπορτάζ: Ζέτα Κονταξή

Ανάλυση: Νίκος Μελέτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος