Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το “Oruc Reis”-Στ. Πέτσας: Δεν χρειάζεται κανείς να μας τεστάρει (video)

Τέλος στο επεισόδιο με το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το “Oruc Reis” εξήλθε σήμερα το πρωί από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, μετά από περίπου 12 ώρες πλεύσης στην περιοχή ανατολικά της Κρήτης, και κινείται με πορεία σταθερά ανατολική προς την κυπριακή ΑΟΖ, όπου βρισκόταν και πριν. Πάντως, το τουρκικό ερευνητικό εξακολουθεί να παρακολουθείται από την φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς”.

Το “Oruc Reis” κατευθύνεται στα οικόπεδα 4 και 5 της κυπριακής ΑΟΖ, για τα οποία είχε εκδοθεί παράνομη τουρκική NAVTEX τις προηγούμενες ημέρες.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, και ότι δεν χρειάζετα κανείς να μας τεστάρει, είμαστε έτοιμοι.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός όπως και η κυβέρνηση είχαν πλήρη ενημέρωση και είχαν επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας. Συγκεκριμένα είπε ότι είχε ενημερωθεί από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας από πολύ νωρίς το πρωί και ενημερωνόταν συνεχώς μέχρι το βράδυ. «Φυσικά έγινε και πλήρης ενημέρωση του πρωθυπουργού όταν ολοκληρώθηκε όλη αυτή η διαδικασία, στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου».
Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «αυτό που εμείς βλέπουμε με βάση την πληροφορία από τους ανθρώπους που πήγαν εκεί, από τη φρεγάτα που έφθασε στο σημείο με όλα τα μέσα που έχει ο Ελληνικός Στρατός να ελέγξει την περιοχή μας, είδαμε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που οφείλεται μάλλον στις καιρικές συνθήκες. Από κει και πέρα εμείς παρακολουθούμε ψύχραιμα όλες αυτές τις εξελίξεις και αυτό που πρέπει να ξέρουν οι Ελληνες είναι ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα αλλά θα πράξει αυτό που πρέπει με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση». Και πρόσθεσε ότι «είναι φανερό από τον τρόπο που αντιδρούν όχι τώρα αλλά από χρόνια οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ότι δεν χρειάζεται κανείς να μας τεστάρει καταλαβαίνει την ετοιμότητά μας».
Επανέλαβε στη συνέχεια ότι: «Η Ελλάδα έχει στείλει το μήνυμα παντού ότι έχει ένα τρίπτυχο πάνω στο οποίο βασίζεται: δηλαδή το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τη δύναμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό το μήνυμα το έχουν πάρει όλοι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος