Ειδικοί για το Tik Tok: “Τα κοινωνικά δίκτυα οφείλουν προστασία σε μικρά παιδιά”

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “στηρίζονται στα παιδιά που εκτίθενται με φωτογραφίες και βίντεο, στηρίζονται στα λάθος πρότυπα, ενώ από την άλλη η εύκολη δημοσιότητα δημιουργεί εθισμό”, επισημαίνουν ο Γιώργος Kορμάς που εκπροσωπεί το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και ο ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης. Συνηγορούν ότι δεν φταίνε πάντα οι γονείς, και προτείνουν “αλλαγή φιλοσοφίας”.

Το γνωστό Tik Tok ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά την οποία επισημάνθηκε από τον κ. Κορμά ότι απευθύνεται σε πάρα πολύ μικρά παιδιά. Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να παρέχουν προστασία πιστοποιώντας τους χρήστες και το οφείλουν, επεσήμανε ο ειδικός μιλώντας για το Gdpr και την προστασία προσωπικών δεδομένων με  γονική συγκατάθεση μέχρι την ηλικία των 15 ετών.

Νόμος και κυρώσεις μπορούν να περιορίσουν το φαινόμενο, σύμφωνα με τον Γιώργο Κορμά, ενώ το σημαντικότερο είναι να μπουν τα παιδιά “σε φιλοσοφία να σέβονται την εικόνα και το σώμα τους”.

Δεν φταίνε αποκλειστικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φταίει ο τρόπος που τα χρησιμοποιούμε, επεσήμανε ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, σύμφωνα με τον οποίο είναι “αδύνατον να περιορίσουμε τα παιδιά και να τα αστυνομεύουμε”.

Τα like, οι followers η εύκολη δημοσιότητα “δημιουργούν εθισμό εν μέσω πειραματισμών εφηβείας”, τόνισε ο κ. Παπαδημητριάδης υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά δεν είναι εκπαιδευμένα στη σωστή και ασφαλή χρήση, κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί με μάθημα στα σχολεία.

“Τα παιδιά δεν έχουν ανεπτυγμένα νευρονικά δίκτυα για να έχουν κριτική σκέψη και να ελέγχουν τις παρορμήσεις, ενώ ζουν σε εποχή που οι εθισμοί εγκαθίστανται πολύ εύκολα”, επισημάνθηκε τέλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος