Γ. Πατούλης: Νέα σύσκεψη για τα σχολεία την Τρίτη, “μάχη” να ανοίξουν οι δρόμοι (video)

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για τα προβλήματα στις μετακινήσεις που παρατηρούνται στην πρωτεύουσα από την σφοδρότητα της κακοκαιρίας «Ελπίς» και το κλείσιμο των σχολείων σε αρκετές περιοχές, επισημαίνοντας ότι «καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν».

«Φαίνεται ότι σωστά σήμερα δεν έπρεπε να λειτουργήσουν τα σχολεία και βέβαια η τεχνολογία και η τηλεμάθηση μπορεί να μας δώσει το υποκατάστατο αυτής της μη λειτουργίας» ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Πατούλης απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις επικρίσεις που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Βίαια η χιονόπτωση – Υπάρχουν προβλήματα

«Βρισκόμαστε στην καρδιά ενός φαινομένου, μίας έντονης χιονόπτωσης σε πολλά σημεία της Αττικής, μιας χιονοθύελλας που θα έρθει το απόγευμα και μίας πρόληψης που θα πρέπει να κάνουμε όλοι. Βρισκόμαστε σε κάθε σημείο της Αττικής, στους κεντρικούς δρόμους για να μπορέσουμε να τους διατηρήσουμε ανοιχτούς. Υπάρχουν προβλήματα σε ακόμα και στην Κατεχάκη, στη Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος του Ελληνικού και στη Μεσογείων» ανέφερε ο περιφερειάρχης ζητώντας από τους πολιτες να έχουν αλυσίδες στα οχήματά τους.

Σύμφωνα με όσα είπε, όντως υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί στο ύψος της Αττικής Οδού, στο ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας και ζήτησε από την Αττική Οδό που έχει την ευθύνη διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Απαντώντας γιατί έκλεισαν κεντρικοί δρόμοι όπως η Κατεχάκη, ο κ. Πατούλης δήλωσε πως αυτό το έκανε η τροχαία γιατί έτσι έκρινε σωστό.

Με δυσκολία οι μετακινήσεις

“Οι κεντρικοί άξονες λειτουργούν έστω και με δυσκολία. Θα πρέπει να αποφευχθούν οι μη απαραίτητες μετακινήσεις για να διατηρηθούν ανοιχτοί οι κεντρικοί άξονες. Βρισκόμαστε σε ένα βίαιο πρόβλημα χιονόπτωσης” πρόσθεσε ο κ. Πατούλης επισημαίνοντας ότι “εργάζονται πολλοί άνθρωποι στην προσπάθεια του να μπορέσουν να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι. Πάνω από όλα πρέπει να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια στις μετακινήσεις”.

Θέλοντας να διευκρινίσει ποιος έχει την ευθύνη για τους δρόμους ο κ. Πατούλης ξεκαθάρισε ότι η ευθύνη των δημοτικών δρόμων ανήκει στους δήμους. “Η Αττική Οδός είναι ευθύνη της αναδόχου εταιρείας, η Εθνική Οδός από το ύψος της μεταμόρφωσης ανήκει στην Ιονία Οδό και όσων αφορά τους κεντρικούς άξονες της Αττικής είναι ευθύνη της περιφέρειας Αττικής, ενώ τον γενικό συντονισμό έχει η Πολιτική Προστασία και ο υπουργός Χρ. Στυλιανίδης”.

Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων θα υπάρξει νέα σύσκεψη αύριο το μεσημέρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος