Δυο νέες συλλήψεις σε σχέση με την επίθεση κατά του αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη

Άλλα δύο άτομα δυο Έλληνες συνελήφθησαν χθες βράδυ, σε σχέση με τον επίθεση κατά του 29χρονου αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη.

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ταυτόχρονων επιχειρήσεων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής.

Ο ένας νεαρός πριν ένα μήνα είχε συλληφθεί για την παρέμβαση στο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζουν οι δύο που συνελήφθησαν χθες για τα βίαια επεισόδια. Πρόκειται για τον 30χρονο που κατηγορείται ότι έριξε από τη μηχανή του τον αστυνομικό που ξυλοκοπήθηκε από τους κουκουλοφόρους και ακόμη ένας 22χρονο.

Ο 30χρονος Ελληνο-ιρακινός συνελήφθη την Τετάρτη σε αποθήκη στη Μαγούλα όπου εργαζόταν και κρυβόταν. Είχε ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, η οποία αξιοποίησε οπτικό υλικό στο οποίο φαινόταν ο δράστης χωρίς μάσκα. Στο σπίτι του βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε την στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό. Είναι οργανωμένος οπαδός μεγάλης ΠΑΕ και σεσημασμένος για μικροαδικήματα.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται και ένας εκ των 16 συλληφθέντων στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Πρόκειται για έναν 22χρονο ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε στον αστυνομικό στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα. Το πορτοφόλι του με την ταυτότητά του έπεσε σε μικρή απόσταση από το σημείο που τραυματίστηκε ο αστυνομικός.

Ρεπορταζ Γ. Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος