Δραματική η κατάσταση στη Ρουμανία – Ασθενείς Covid σε ΙΧ με οξυγόνο γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια (video)

Έκρηξη των νοσηλειών ασθενών με Covid στη Ρουμανία, που ελλείψει κλινών νοσηλεύονται σε ΙΧ αυτοκίνητα, με φιάλες οξυγόνου στους χώρους στάθμευσης των νοσοκομείων!

Δραματική η κατάσταση στη Ρουμανία – Ασθενείς Covid σε ΙΧ με οξυγόνο γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια (video)Στις ΜΕΘ έχουν εισαχθεί 1890 άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ για μια χώρα όπου οι εμβολιασμοί του ενήλικου πληθυσμού δεν ξεπερνούν το 37%. Η κατάσταση περιγράφεται από  τους γιατρούς και τους νοσηλευτές ως σκηνικό πολέμου. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο της EBU.

Τι λένε στο βίντεο:

Ρουμάνος για τον πατέρα του: “Για εμάς, ως οικογένεια, δεν πειράζει, είναι δύσκολο για αυτούς, τους ασθενείς. Δεν έχω λόγια, ειλικρινά. Δεν είναι εμβολιασμένος. Λαμβάνει οξυγόνο, δεν μπορεί να αναπνεύσει διαφορετικά, με ποσοστό κορεσμού οξυγόνου 50 τοις εκατό.”

Ρουμάνα για τη μητέρα της: «Είναι συνδεδεμένη με οξυγόνο, ξενυχτήσαμε στο αμάξι μας, δεν έχουμε πια βενζίνη. Στο σπίτι την περιέθαλψα για έξι μέρες. Ήταν πεισματάρα, μετανιώνει τώρα που δεν εμβολιάστηκε».

-Claudiu Damian, διευθυντής του νοσοκομείου της κομητείας Buzau: “Αποφάσισα ότι μόνο τα ασθενοφόρα και οι ασθενείς που ελέγχονται για COVID 19 μπορούν να εισέλθουν στην αυλή του νοσοκομείου. Έπρεπε να συγχωνεύσουμε τους θαλάμους νευρολογίας με τους θαλάμους καρδιολογίας, για να δημιουργήσουμε χώρο για ασθενείς με COVID-19».

Rodica Cerneci, βοηθός επικεφαλής υπηρεσίας ασθενοφόρων της κομητείας Buzau: “Η υπηρεσία ασθενοφόρων Buzau έχει 11 ασθενοφόρα με ασθενείς, περιμένουν έξω από το νοσοκομείο μέχρι να πάρει τους ασθενείς. Οι γιατροί κάνουν τεράστιες προσπάθειες. Τώρα έχουμε περίπου 150 κλήσεις, οι περισσότερες για τεστ COVID 19».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος