Δήμαρχος Πάτμου: Μεγάλες καταστροφές από την πρωτοφανή κακοκαιρία – Κλειστά τα σχολεία (video)

“Βιώσαμε πολύ δύσκολες στιγμές. Ελπίζουμε σήμερα να είναι μια καλύτερη μέρα” δήλωσε στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ ο Δήμαρχος Πάτμου, Ελευθέριος Πέντες, για την κακοκαιρία που έπληξε χθες το νησί και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε επιχειρήσεις, κατοικίες, υποδομές και καλλιέργειες.

Την χαρακτήρισε ως “πρωτοφανή” και εξήγησε γιατί. “Έχουμε ζήσει δύσκολες καιρικές συνθήκες στο παρελθόν”, είπε, “αλλά όχι τέτοιας έντασης και τέτοιου μεγέθους. Από χθες το βράδυ βρίσκεται κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από την Κω στην Πάτμο για να βοηθήσει στο έργο της απάντλησης υδάτων. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Για καλή μας τύχη είχαμε καθαρίσει όλα τα ρέματα. Έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ και σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία”.

Ο Δήμαρχος Πάτμου απέστειλε αίτημα προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με γρήγορες διαδικασίες οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών στο νησί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος