Διέφυγε τον κίνδυνο η νοσηλεύτρια που δέχθηκε επίθεση στο “Αττικό” – Παραμένει σε κατάσταση σοκ (video)

Διέφυγε τον κίνδυνο η νοσηλεύτρια που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από ασθενή στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Ο δράστης, που αυτοκτόνησε πηδώντας από τον 4ο όροφο, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μετά από εγχείρηση για αφαίρεση όγκου.

Όπως κατέθεσε η σύζυγος του 59χρονου στις αστυνομικές αρχές, ο άνδρας της δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Πίστευε όμως πως οι γιατροί τον είχαν άδικα υποβάλει σε χειρουργική επέμβαση.

«Είναι υπαρκτό το φαινομένο να υπάρχει μετεγχειρητικά σύγχυση, ντελίριο, ή ακόμη και αυτό που λέμε μετεγχειρητική ψύχωση, δηλ. ψευδαισθήσεις, παραληρηματικές ιδέες… Είναι ευρύ το φάσμα», αναφέρει ο ψυχολόγος Βαγγέλης Βερτόπουλος.

«Το μόνο που μπορεί κανείς να υποθέσει είναι το στρες στο οποίο υποβάλλεται ο οργανισμός στην εγχειρητική περίοδο και προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά. Αν τώρα, γεννηθεί κάποια ιδέα στο μυαλό κάποιου και φουντώσει, αυτό είναι υπόθεση ψυχιατρική”, δηλώνει ο Δημήτρης Μανίκης, αναισθησιολόγος του νοσοκομείου «Αττικόν».

Ο δράστης και αυτόχειρας είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου. Ανάρρωνε σε θάλαμο του Αττικού νοσοκομείου και δεν είχε δώσει δείγματα για το τι έμελλε να κάνει.

Η 32χρονη νοσηλεύτρια και μητέρα 2 παιδιών, έχει υποστεί κακώσεις στο κεφάλι και ευθειασμό στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Πήρε εξιτήριο από την μονάδα εντατικής θεραπείας, όμως παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος