Δ. Σούρας για το τροχαίο στη Μονεμβασιά: Ήταν το αποκορύφωμα μιας άρρωστης συμπεριφοράς (video)

«Δε νομίζω ότι πρόκειται για διαταραχή προσωπικότητας. Έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο στον οποίο υπήρχε ένα υπόστρωμα ψυχικής νόσου και πυροδοτήθηκε» δήλωσε στην ΕΡΤ ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας σχολιάζοντας την ψυχική κατάσταση του 52χρονου δράστη του τροχαίου δυστυχήματος στη Μονεμβασιά, με τους δύο νεκρούς.

Όπως δήλωσε ο κ. Σούρας στην εκπομπή «Από τις Έξι» συμφωνεί με τον συνήγορο του δράστη ότι πρόκειται για ψυχιατρική νόσο, που μπορεί να πυροδοτήθηκε από αρκετούς παράγοντες μεταξύ των οποίων και ένας φαρμακευτικός παράγοντας.

«Η πολύ μεγάλη κορτιζόνη μπορεί να κάνει ψυχωτικό επεισόδιο», αποκάλυψε ο γνωστός ψυχίατρος. Σύμφωνα με τον ειδικό αυτό μπορεί να συμβαίνει σε ανθρώπους που έχουν προδιάθεση για να εμφανίσουν ψυχική νόσο.

«Εφόσον η μητέρα του ήταν άρρωστη και είναι αποδεδειγμένο αυτό το πράγμα, μπορεί κληρονομικά να έχει επιβαρυνθεί και ο ίδιος», επισήμανε ο κ. Σούρας.

Επιχειρώντας να εξηγήσει τι συμβαίνει σε ένα ψυχωτικό επεισόδιο ανέφερε ότι την κρίσιμη στιγμή «θολώνουν τα πάντα». Αναφορικά με το πώς τόσο καιρό δεν είχε γίνει αντιληπτή αυτή η περίεργη συμπεριφορά από τους συγγενείς και τους συγχωριανούς του 52χρονου κατηγορούμενου είπε σχετικά: «Περίεργες συμπεριφορές μπορεί να υπήρχαν, αλλά όχι ανάλογα βίαιες. Μπορεί ο κόσμος να μην το είχε καταλάβει γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν λειτουργικός».

Πρέπει άμεσα ο δράστης να εξεταστεί από ψυχίατρο

Εξηγώντας την αλλοπρόσαλλη στάση του δράστη την ώρα του τροχαίου, που παρέσυρε και σκότωσε δύο ανθρώπους, επέστρεψε και αποτελείωσε τον ένα εκ των δύο και επιχείρησε να εμβολίσει ένα περιπολικό, τόνισε ότι «αυτό το οποίο ζήσαμε ήταν το peak (αποκορύφωμα) μιας συμπεριφοράς άρρωστης.

Kαι όπως σχολίασε, το γεγονός και μόνο ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει ο κ. Κούγιας μαζί του, δείχνει ότι «δυστυχώς υπάρχει κάτι που έχει να κάνει με το θόλωμα της σκέψης, του συναισθήματος, της αντίληψης».

Σύμφωνα με τον κ. Σούρα ο άνθρωπος αυτός πρέπει άμεσα να εξεταστεί ψυχιατρικά ενώ πρέπει να υπάρχει μια κατανόηση από τη Δικαιοσύνη και τις Αρχές.

«Είναι μια υπόθεση τελείως διαφορετική από αυτές που έχουμε ζήσει τον τελευταίο καιρό και δεν πρέπει να παρασυρθούμε, πρόσθεσε.

Χρειάζεται ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης επισημαίνοντας ότι «ένας άνθρωπος που κάνει κάτι τέτοιο επιστρέφει για να ξαναχτυπήσει τον δεύτερο συνεπιβάτη. Αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά».

Και όπως τόνισε «με όλο το σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων, είναι λογικό να υπάρχει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη» και αυτό δεν είναι άλλοθι για το γεγονός.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη λέγοντας ότι θα ζητήσει εκτός από την ψυχιατρική δικαιοσύνη και τοξικολογική εξέταση, που θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος