Covid-19: Θλιβερά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων

Για τρίτη συνεχή ημέρα οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν πάνω από 1.200 θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης, που ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο. Το σύνολο των μολύνσεων που έχουν επιβεβαιωθεί στην αμερικανική επικράτεια πλησιάζει πλέον τα 4,5 εκατομμύρια, με την ανησυχία τώρα να εντοπίζεται στο νότιο και στο δυτικό τμήμα της.

Νέα θλιβερά ρεκόρ καταγράφηκαν επίσης σε Αργεντινή και Βραζιλία. Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής έκανε λόγο για 153 θανάτους και 6.377 μολύνσεις από κορονοϊό σε ένα 24ωρο με τον πρόεδρο να δηλώνει ότι παρακολουθεί «με μεγάλη ανησυχία» την εξέλιξη της επιδημιολογικής προσπάθειας. Η Βραζιλία κατέγραψε άλλους 1.129 θανάτους και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αγγίζουν τις 58.000 ενώ μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας της χώρας εκτιμά ότι ο αριθμός είναι αρκετά υψηλότερος καθώς δεν γίνεται επαρκής αριθμός τεστ.

Αυξάνονται οι φόβοι για νέο κύμα της πανδημίας και στην Ευρώπη. Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψαν Γαλλία και Ιρλανδία ενώ υποχρεωτικές είναι πλέον παντού και στη Μαδρίτη οι μάσκες.

Στο Βέλγιο όπου οι θάνατοι από τον ιό πλησιάζουν τις 10.000, η απαγόρευση της κυκλοφορίας στέλνει νωρίς τον κόσμο στα σπίτια.

Η Γερμανία κατέγραψε 870 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Robert Koch (RKI). Με τα νέα αυτά κρούσματα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 208.698, ενώ των θανάτων σε 9.141.

Εξάλλου, η Βρετανία ανακοίνωσε 846 νέα κρούσματα της COVID-19, καταγράφοντας την υψηλότερη ημερήσια αύξηση τον τελευταίο και πλέον μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης δείχνουν ότι το ημερήσιο σύνολο ήταν τελευταία υψηλότερο στις 28 Ιουνίου, με 901 νέα κρούσματα. Παράλληλα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες που θα φθάνουν στη Βρετανία από το Λουξεμβούργο θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες, απηχώντας μια απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα σήμερα η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Σκωτίας.

Στην Κίνα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον εντοπισμό 127 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας, διευκρινίζοντας ότι 123 από αυτά είναι περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης. Aπό τα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, 112 αναφέρθηκαν στη Σιντζιάνγκ (βορειοδυτικά) και τα υπόλοιπα 11 στην επαρχία Λιαονίνγκ (βορειοανατολικά).

Οι αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 45 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Ντα Ναν, τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων μέσα σε μια ημέρα ως τώρα, ενώ το υπουργείο Υγείας ανέπτυξε ακόμη περισσότερους ειδικούς στην πόλη, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας του να περιορίσει το ξέσπασμα.
Το Βιετνάμ διενεργεί μαζικά τεστ στην πρωτεύουσα, το Ανόι, απαγόρευσε τις συναθροίσεις στον οικονομικό αυτό κόμβο και παρότρυνε χιλιάδες ταξιδιώτες να ενημερώσουν τις αρχές για την κατάστασή τους, καθώς οι αρχές σπεύδουν για να αποτραπεί η διασπορά.

Στις Φιλιππίνες ο πρόεδρος της χώρας Ροντρίγκο Ντουτέρτε παρέτεινε την ισχύ των μέτρων περιορισμού στη Μανίλα, ως τα μέσα του Αυγούστου, ενώ υποσχέθηκε δωρεάν εμβολιασμό, καθώς η πόλη γνωρίζει εκρηκτική εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει φέρει στα όρια της αντοχής τους τις υποδομές υγείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην Αυστραλία, οι αρχές στη Βικτόρια, την πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό, ανακοίνωσαν ότι καταγράφηκαν οκτώ νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 627 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ημερήσιο απολογισμό ελαφρά μειωμένο σε σχέση με αυτόν που είχαν ανακοινώσει την προηγουμένη (13 και 723 αντίστοιχα). Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν τον απολογισμό της πανδημίας σε αυτή την πολιτεία σε 112 νεκρούς. Η Βικτόρια θρηνεί πάνω από τα μισά θύματα της πανδημίας στη χώρα. Η πολιτεία εξάλλου καταμετρά πλέον πάνω από 10.000 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, ενώ το σύνολο σε όλη τη χώρα είναι λίγο πάνω από 17.000.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος