Covid-19: Στους 380.331 οι νεκροί σε όλον τον κόσμο, ξεπερνούν τα 6,3 εκατ. τα κρούσματα

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 380.331 ανθρώπων παγκοσμίως μετά την εμφάνιση του ιού στην Κίνα, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Περισσότεροι από 6.383.805 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό επίσημα σε 188 χώρες  από την έναρξη της επιδημίας, από τους οποίους τουλάχιστον περισσότεροι από 2.500.000 έχουν ιαθεί.

Ωστόσο ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά τον πραγματικό αριθμό των μολύνσεων καθώς σε αρκετές χώρες είτε δεν κάνουν τέστ, είτε χρησιμοποιούνται για την ιχνηλάτηση ή αφορούν μόνο πολύ σοβαρές περιπτώσεις μόλυνσης από τον ιό.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Με αυτόν τον ημερήσιο απολογισμό, το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας που θρηνεί η χώρα έφθασε τους 106.181 , ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό πλέον έχουν ανέλθει σε 1.831.821, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς.

Δείτε εδώ σε real – time την εξέλιξη του κορονοϊού

Οι ΗΠΑ είναι με βάση τους επίσημους απολογισμούς η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Βραζιλία ξεπέρασε το όριο των 31.000 των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς καταγράφηκε νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη Βραζιλία ανέρχεται πλέον σε 555.383.

Το Περού είναι η δεύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, μετά τη Βραζιλία, που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Τα κρούσματα ξεπερνούν τα 170.000 και οι νεκροί τους 4.634.Είκοσι δημοσιογράφοι πέθαναν στο Περού τις τελευταίες εβδομάδες αφού προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό, οι περισσότεροι ενώ έκαναν ρεπορτάζ για την πανδημία, ανακοίνωσε η εθνική ένωση δημοσιογράφων της χώρας (ANP).

Οι γιατροί στη Νικαράγουα καλούν τους πολίτες να μπουν σε καραντίνα αυτοβούλως για έναν μήνα, παρά την αντίθετη άποψη της κυβέρνησης.

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι άλλοι 75 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, ενώ εντοπίστηκαν 3.527 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμούς άνευ προηγουμένου αφότου εντοπίστηκε η πρώτη μόλυνση από τον κορονοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής πριν από τρεις μήνες.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στο Μεξικό έφθασε έτσι τα 97.326, ενώ ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας αυξήθηκε στους 10.637.

Στην Ινδία ξεπεράστηκε σήμερα το όριο των 200.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ οι ασθενείς που έχουν υποκύψει στην COVID-19 έχουν πλέον φθάσει τους 5.815, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Άλλοι 29 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, ενώ εντοπίστηκαν άλλα 342 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να αυξάνεται σε 8.551 νεκρούς επί συνόλου 182.370 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 101 νέα κρούσματα του κορονοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 2492. Τα περισσότερα από τα 101 νέα κρούσματα στη χώρα καταγράφονται στα Σκόπια ( 59 κρούσματα).

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν θα αποφασίσει τη Δευτέρα αν η χώρα της είναι έτοιμη να χαμηλώσει το επίπεδο συναγερμού στο 1, περισσότερους από δύο μήνες αφού είχε αυξηθεί στο ανώτατο επίπεδο, το 4, και είχε επιβληθεί αυστηρό lockdown, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι περισσότερες επιχειρήσεις και οι πολίτες να αναγκαστούν να μείνουν στα σπίτια τους.

Έρευνα σε αιμοδότες στην Ολλανδία βρήκε ότι περίπου το 5,5% από αυτούς έχει αναπτύξει αντισώματα για τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Sanquin. Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 7.000 αιμοδοτών από τις 10 ως τις 20 Μαΐου και αποτελεί ένδειξη του ποσοστού των Ολλανδών που ίσως να έχει προσβληθεί ήδη από την covid-19. Μέχρι χθες Τρίτη είχαν επιβεβαιωθεί στην Ολλανδία 46.647 κρούσματα του κορονοϊού, με 5.967 θανάτους.

Πηγή:ΕΡΤ, AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος