Clova Lamp: Μια λάμπα που διαβάζει παραμύθια

Η νοτιοκορεατική εταιρεία τεχνολογίας Naver Corp κατασκεύασε μια λάμπα που «διαβάζει» παραμύθια σε μικρά παιδιά, μετατρέποντας τα κείμενα και τις εικόνες σε ομιλία. Ταυτόχρονα, χάρη σε έναν εικονικό φωνητικό βοηθό, η Clova Lamp εξηγεί στα παιδιά τι σημαίνουν οι λέξεις που εκείνα δεν καταλαβαίνουν και απαντά στις ερωτήσεις τους.

Ο επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του προϊόντος, Τζέιμς Κιμ, αναφέρει σε άρθρο της ιστοσελίδας Dezeen: «Τα παιδιά έχουν ανάγκη να ακούν βιβλία συχνά για να προάγουν τις δεξιότητές τους -στο να σκέφτονται, στο να συγκεντρώνονται- τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Αλλά δεν μπορούν όλοι οι γονείς να διαβάζουν, όσο συχνά θα ήθελαν, βιβλία στα παιδιά τους».

Η πρωτότυπη λάμπα «διαβάζει μεγαλοφώνως, με φυσική φωνή, (στα κορεατικά) τα βιβλία που τοποθετούνται κάτω από τη δέσμη φωτός, όταν πατηθεί το κουμπί “Διάβασε” ή όταν δοθεί φωνητική εντολή. Μπορεί επίσης να διαβάσει στα αγγλικά και στα ιαπωνικά, με φωνή κάποιου για τον οποίον αυτές οι γλώσσες είναι οι μητρικές του, ώστε να δώσει στα παιδιά κίνητρο ν’ αρχίσουν μόνα τους να μαθαίνουν αυτές τις γλώσσες», εξηγεί ο υπεύθυνος.

Η Clova Lamp διαθέτει επίσης μια «βιβλιοθήκη» με αποθηκευμένα βιβλία, από την οποία τα παιδιά επιλέγουν παραμύθια που θα ήθελαν να ακούσουν, ενώ ανταμείβονται με «κονκάρδες» όταν πετυχαίνουν κάποιον στόχο στη δραστηριότητα του διαβάσματος-ακρόασης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Dezeen

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος