Χωρίς κοινό αλλά με λάμψη «αστέρων» θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

Μπορεί η τελετή της ορκωμοσίας του νεοεκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου χωρίς κοινό (εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά και για πρόσθετους λόγους ασφαλείας) στο Καπιτώλιο, ωστόσο δεν θα στερείται «αστέρων» και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων που θα λάμψουν με την παρουσία τους για χάρη του 46ου Αμερικάνου προέδρου.

Όπως ανακοίνωσε η διοργανωτική επιτροπή της ορκωμοσίας του Biden, η σταρ της ποπ μουσικής Lady Gaga θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο ενώ η τραγουδίστρια, χορεύτρια και ηθοποιός Jennifer Lopez θα δώσει τη δική της μουσική παράσταση. Στην τελετή θα συμμετέχουν επίσης: ο καθολικός ιερέας Leo J. O’ Donovan, η Andrea Hall η πρώτη μαύρη Πυραγός από την Τζόρτζια των ΗΠΑ,  η βραβευμένη 23χρονη ποιήτρια και ακτιβίστρια Amanda Gorman, η οποία θα απαγγείλει ένα ποίημα, καθώς και ο πάστορας Silvester Beaman από το Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ, εκεί όπου μεγάλωσε ο Biden.

Χωρίς κοινό αλλά με λάμψη «αστέρων» θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν
Φωτό: AP /David J. Phillip

Όμως οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ. Το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου, η τελετή της ορκωμοσίας του Αμερικάνου προέδρου θα ολοκληρωθεί με μια ειδική εκδήλωση. Οικοδεσπότης του «Celebrating America» θα είναι ο δημοφιλής ηθοποιός του Χόλυγουντ, Tom Hanks. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ομάδα του Biden, «το πρόγραμμα της εκδήλωσης σκοπεύει να αναδείξει την ανθεκτικότητα, τον ηρωισμό και τη δέσμευση του αμερικανικού λαού να ενωθεί ως έθνος, προκειμένου να θεραπεύσει και να οικοδομήσει εκ νέου (την κοινωνία)».

Ο Bruce Springsteen, ο John Legend και το συγκρότημα των Foo Fighters θα παίξουν μουσική στο πολιτιστικό γεγονός που θα μεταδοθεί «ζωντανά» από διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα, καθώς και από ψηφιακές πλατφόρμες στο διαδίκτυο. Στους καλλιτέχνες που αναμένεται να λάβουν μέρος στο σόου, συγκαταλέγονται οι ηθοποιοί Eva Longoria και Kerry Washington. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αρμόδιους και άλλοι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι Justin Timberlake, Jon Bon Jovi και Demi Lovato θα εμφανιστούν στην εκδήλωση, ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να ανακοινωθούν και άλλα ονόματα συμμετεχόντων.

Χωρίς κοινό αλλά με λάμψη «αστέρων» θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν
Φωτό: Greg Allen/Invision/AP

Αξιωματούχοι δήλωσαν πάντως πως στο σόου (διάρκειας 90 λεπτών) θα περιλαμβάνονται και δηλώσεις-σχολιασμοί από τους Joe Biden και Kamala Harris, συμπληρώνοντας επίσης πως το εν λόγω πρόγραμμα θα παρουσιάζει και ιστορίες νέων ανθρώπων, οι οποίοι ξεχώρισαν στις κοινότητές τους.

Καθώς το θέμα και «σύνθημα» της φετινής ορκωμοσίας είναι η «ενωμένη Αμερική» («America United») είναι πιθανό οι καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν από την ομάδα του προέδρου να ερμηνεύσουν σχετικά εμπνευσμένα τραγούδια.

Χωρίς κοινό αλλά με λάμψη «αστέρων» θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν
Φωτό: AP /Andrew Harnik

Ο επικεφαλής της επιτροπής διοργάνωσης της ορκωμοσίας, Tony Allen, ανέφερε χαρακτηριστικά: «οι συμμετέχοντες στην τελετή αντιπροσωπεύουν μια ξεκάθαρη εικόνα της μεγάλης ποικιλομορφίας του σπουδαίου έθνους μας και θα βοηθήσουν να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε τις παραδόσεις της προεδρικής ορκωμοσίας, καθώς ο εκλεγμένος Πρόεδρος Biden και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Harris θα δώσουν  τον όρκο εκτέλεσης των καθηκόντων τους στον δυτικό τομέα του κτιρίου του Καπιτωλίου».

Όπως και να έχει πάντως, η παρουσία των διάσημων «αστέρων» στην ορκωμοσία Biden δεν μπορεί να ανατρέψει το γεγονός ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, λίγες εβδομάδες μετά τα επεισόδια που προκάλεσε όχλος των υποστηρικτών του Donald Trump στο Καπιτώλιο.


Πηγές: npr.org/ nytimes.com/

Φωτογραφίες: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος