Brexit: Βιασύνη της τελευταίας στιγμής για συμφωνία εως τις 15 Νοεμβρίου

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Μπρεξιτ σήμερα το απόγευμα όπου ο Μισέλ Μπαρνιέ θα πραγματοποιησει τηλεδιάσκεψη με τον Βρετανό ομόλογο του Ντειβιντ Φροστ με τη Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) και το BusinessEurope, το όργανο που εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή βιομηχανία, να κάνουν λόγο για τριπλή απειλή.

190.000 επιχειρήσεις και 7 εκατομμύρια υπάλληλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αντιμέτωποι με τον κορονοιό και τους περιορισμούς και ταυτόχρονα με τo άγνωστο τελος της μεταβατικής περιόδου.

Επιπλεον η αλιεία ήταν πάντα ένα ευαίσθητο ζήτημα στη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι υποστηρικτές του Brexit το βλέπουν ως σύμβολο κυριαρχίας που θα ανακτηθεί τώρα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι κάθε νέα συμφωνία για την αλιεία πρέπει να βασίζεται στην κατανόηση ότι η Βρετανία θα είναι αυτή που θα καθορίζει την πρόσβαση στα ξένα σκάφη.

Επίσης η φαρμακευτική βιομηχανία της Βρετανίας απευθύνει έκκληση στον Μπόρις Τζόνσον να επιτύχει μια ταχεία συμφωνία με τις Βρυξέλλες για να αποφύγει καθυστερήσεις και ελλείψεις φαρμάκων σε περίπτωση άτακτου Μπρεξιτ.

Είναι γεγονός ότι δεδομένου του εξαιρετικού οικονομικού κόστους της κρίσης Covid-19, η λογική πορεία θα ήταν να παραταθεί η μεταβατική περίοδος πέρα ​​από το τέλος του τρέχοντος έτους σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές.

Ωστόσο, η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να μην ζητήσει επιπλέον παράταση , έχει προκαλέσει  «βιασύνη» της τελευταίας στιγμής για τη σύναψη συμφωνίας εως τις 15 Νοεμβρίου.

Ανταπόκριση: Νατάσσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος