Bασικούς αισθητήρες από το κινεζικό μπαλόνι ανέκτησε ο αμερικανικός στρατός

O αμερικανικός στρατός δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει ανακτήσει κρίσιμα ηλεκτρονικά στοιχεία από το φερόμενο ως κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας

O αμερικανικός στρατός δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει ανακτήσει κρίσιμα ηλεκτρονικά στοιχεία από το φερόμενο ως κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας που κατέρριψε αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος στις 4 Φεβρουαρίου στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας, συμπεριλαμβανομένων βασικών αισθητήρων που πιθανώς χρησιμοποιούνταν για τη συλλογή πληροφοριών.

“Τα πληρώματα κατάφεραν να ανακτήσουν σημαντικά συντρίμμια από την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων όλων των αισθητήρων προτεραιότητα και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων , καθώς και μεγάλων τμημάτων της δομής”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Βόρεια Διοίκηση του αμερικανικού στρατού.

Το κινεζικό μπαλόνι, το οποίο το Πεκίνο αρνείται ότι ήταν κυβερνητικό κατασκοπευτικό σκάφος, πετούσε για μια εβδομάδα πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά προτού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διατάξει την κατάρριψή του.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ προσπάθησε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς τη Δευτέρα σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν τα άγνωστα αντικείμενα.

“Θέλω να καθησυχάσω τους Αμερικανούς ότι αυτά τα αντικείμενα δεν αποτελούν στρατιωτική απειλή για κανέναν στο έδαφος“, δήλωσε ο Όστιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Συμπλήρωσε ότι “παρουσιάζουν, ωστόσο, κίνδυνο για την πολιτική αεροπορία και ενδεχομένως απειλή για τη συλλογή πληροφοριών”.

Ο Όστιν δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός δεν έχει ακόμη ανακτήσει συντρίμμια από τα τρία πιο πρόσφατα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν, ένα από τα οποία έπεσε στις ακτές της Αλάσκας μέσα σε πάγο και χιόνι. Μια άλλη κατάρριψη σημειώθηκε πάνω από την περιοχή Γιούκον στον Καναδά.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να συνδέσουν τα περιστατικά.

Όμως ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα τέσσερα εναέρια αντικείμενα που καταρρίφθηκαν τις τελευταίες ημέρες συνδέονται με κάποιον τρόπο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος