Την δεδηλωμένη έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με 158 ψήφους – Οι παρεμβάσεις στη ΔΕΗ και την Παιδεία (video)

Τη δεδηλωμένη εξασφάλισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην προβλεπόμενη, από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την κυβέρνηση ψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ. Την καταψήφισαν οι 142 βουλευτές της Aντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ 25).

Η ψηφοφορία έγινε δι’ εκφωνήσεως.

“Η Κυβέρνηση έλαβε την δεδηλωμένη της Βουλής και από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και θα δουλέψουμε κάθε μέρα με ένα κεντρικό στόχο: να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερες”, δήλωσε ο πρωθυπουργός εξερχόμενος της Βουλής.

Τα εθνικά θέματα, η παιδεία, η ΔEH και το Ελληνικό ήταν στο επίκεντρο της σημερινής και τελευταίας ημέρας της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφτασε την ΔΕΗ στα όρια της κατάρρευσης, είπε στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης προσθέτοντας: Εγκαταλείψατε από ιδεοληψία, το μοντέλο της μικρής, παράλληλης ΔΕΗ και συμφωνήσατε μείωση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ από το 90% στο 50%. Μερική ιδιωτικοποίηση των δικτύων διανομής, αναπροσαρμογή των τιμολογίων χωρίς επιβάρυνση για τους καταναλωτές και κατάργηση των δημοπρασιών ρεύματος, περιλαμβάνονται στο σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας.

Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ανώτατο όριο ολοκλήρωσης των σπουδών, νέο σύστημα χρηματοδότησης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς του δημοσίου και κατάργηση του ασύλου προανήγγειλε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η υπουργός εστίασε σε έξι βασικούς στόχους, ενώ έδωσε μεγάλο ρόλο στην αυτονομία εκπαιδευτικών, σχολείων και ιδρυμάτων.

Εως τις 10 Αυγούστου θα έχουν κατατεθεί στη βουλή τα νομοσχέδια για την οργάνωση του επιτελικού κράτους, το φορολογικό νομοσχέδιο και ακόμη μία νομοθετική ρύθμιση που θα αποτελεί όπως είπε “έκπληξη γνωστοποίησε νωρίτερα από τη βουλή ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας εξήγγειλε μεταξύ άλλων τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων και της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων και εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματος της.

Τη χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε βρέφος που γεννιέται στη χώρα το 2020, ανήγγειλε στη Βουλή η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Παράλληλα ,ανέφερε πως δεν υπάρχει πρόθεση να καταργηθεί η πρόβλεψη για 3.000 προσλήψεις στο πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι.

Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας προς τη χώρα μας και να μετατραπεί η Ελλάδα σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, θέτει ως έναν από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οι προτεραιότητες των Υπουργών ανά τομέα ευθύνης τους.

Ειδικότερα :

Στην υγεία, αλλάζει άρδην η πρόληψη με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους, εξήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται και θα παραπέμπονται σε κρατικές και ιδιωτικές δομές, είπε ο υπουργός Υγείας,  σημειώνοντας οτι τους επόμενους μήνες θα παρουσιαστούν οι λεπτομέρειες αυτού του προγράμματος, που θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από τον ΕΟΠΥΥ.

Αλλαγές στον εκλογικό νόμο, παροχή ψήφου στους Έλληνες τους εξωτερικού, μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση, αντιμετώπιση της πολυνομίας και παρεμβάσεις για τον ΧΥΤΑ Φυλής, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Η Ελλάδα δεν πάσχει σήμερα από καταπάτηση δικαιωμάτων, υποφέρει από ασφάλεια και εκεί θα επικεντρωθούμε, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σχετικά με τις Φυλακές Κορυδαλλού, σημείωσε ότι μεταφέρονται εκτός αστικού ιστού αλλά εντός Αττικής, κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα.

Σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα, ενίσχυση των κοινωνικών επιδομάτων, ψηφιακή σύνταξη, ηλεκτρονικό συνδικαλιστικό Μητρώο και ηλεκτρονική ψηφοφορία στις διαδικασίες για τις απεργίες, προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας, τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης και διαβεβαίωσε οτι οι συνταξιούχοι δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος