Αυγενάκης στην ΕΡΤ: «Κανένα περιστατικό παρενόχλησης ή κακοποίησης δεν πρόκειται να ξεχαστεί»

Η Πολιτεία θα επιμείνει στη διερεύνηση όλων των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και σωματική ή λεκτική κακοποίηση, ακόμη κι αν ποινικά κάποιες περιπτώσεις έχουν παραγραφεί. Αυτό ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ-1. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι έχει καλέσει σε συνάντηση το προεδρείο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες της ΕΓΟ, έπειτα από την προ ημερών αποστολή εκ μέρους του Υφυπουργείου των καταγγελιών 26 αθλητριών και αθλητών της Γυμναστικής, τις δεκαετίες ’80-’90 και 2000, ενώ προσθεσε ότι αναμένει το προσεχές διάστημα νέες καταγγελίες, που μάλιστα θα αφορούν πιο πρόσφατα περιστατικά.

«Δεν πρόκειται να ξεχαστεί τίποτε, όσος καιρός κι αν έχει περάσει, όσο κι αν τυχόν έχει ποινικά παραγραφεί. Όλα θα εξεταστούν στην αθλητική τους διάσταση, διότι από πέρσι, οπότε με την καταγγελία της κ. Μπεκατώρου ξέσπασε και το ελληνικό Metoo, καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια για ένα πιο ασφαλές αθλητικό οικοδόμημα. Κι ανοίγουν ολοένα και περισσότερα στόματα επειδή πλέον μας εμπιστεύονται. Γίνεται συνείδηση ότι η Πολιτεία δεν κωφεύει, ότι δεν μένουμε άπρακτοι» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

Αναφερόμενος στα θέματα του ποδοσφαίρου, ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ότι αύριο (18/1) θα έχει συνάντηση με τους προέδρους των δύο επαγγελματικών ενώσεων (Super League 1 και Super League 2), ενώ από την προσεχή Πέμπτη εκκινεί μια ανοιχτή διαβούλευση, απευθείας διάλογος με όλα τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας, ανά Περιφέρεια. «Να ακούσουμε τα προβλήματα και τις προτάσεις τους, να συνδιαμορφώσουμε για το ποδοσφαιρικό αύριο. Αντίστοιχη διαβούλευση θα έχουμε και για το ποδόσφαιρο Γυναικών. Παράλληλα, ετοιμάζουμε οδοιπορικό σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας για να συζητήσουμε με τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, τις τοπικές κοινωνίες και την αθλητική οικογένεια την Εθνική Στρατηγική για τον Αθλητισμό» κατέληξε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος