Αβάνα: Μεγαλώνει ο κατάλογος της τραγωδίας – 26 νεκροί και 46 αγνοούμενοι μετά την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga

Στους 26 ανέρχονται οι νεκροί από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Saratoga της Αβάνας και οι διασώστες αναζητούν ακόμη επιζώντες, καθώς άλλοι 46 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Πολλές δεκάδες τραυματίες νοσηλεύονται ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι τέσσερα παιδιά και έφηβοι.

Στο πεντάστερο ξενοδοχείο δεν υπήρχαν τουρίστες, αφού ήταν κλειστό εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Εργάτες και ξενοδοχοϋπάλληλοι όμως το ετοίμαζαν για να επαναλειτουργήσει την Τρίτη. Τη στιγμή της έκρηξης μέσα στο κτίριο εργάζονταν 51 άνθρωποι, από τους οποίους 11 σκοτώθηκαν.

Αβάνα: Μεγαλώνει ο κατάλογος της τραγωδίας – 26 νεκροί και 46 αγνοούμενοι μετά την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga
Στο ξενοδοχείο δεν υπήρχαν τουρίστες, αφού ήταν κλειστό εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. (AP Photo/Ramon Espinosa)

Μια Ισπανίδα τουρίστρια, ηλικίας 29 ετών, που έκανε βόλτα κοντά στο ξενοδοχείο σκοτώθηκε επίσης, ενώ ο σύζυγός της τραυματίστηκε σοβαρά.

«Ό,τι συνέβη είναι πολύ λυπηρό. Η καταστροφή, ιδίως η απώλεια ανθρωπίνων ζωών και επίσης οι τραυματίες, όμως για μία ακόμη φορά θέλω να υπογραμμίσω την ταχύτητα με την οποία ο πληθυσμός και οι θεσμοί κινητοποιήθηκαν», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

Οι κουβανικές αρχές αναθεώρησαν το βράδυ του Σαββάτου, προς τα κάτω τον απολογισμό των θυμάτων από την ισχυρή έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga, κάνοντας λόγο για 26 νεκρούς και 46 τραυματίες, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την προσπάθεια εντοπισμού επιζώντων στα συντρίμμια.

Νωρίτερα, ο Ερυθρός Σταυρός είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί ανέρχονταν σε 32 και οι αγνοούμενοι σε 19, όμως η κυβέρνηση το διέψευσε, κάνοντας λόγο για «λάθος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος