Απάντηση Πέτσα στις δηλώσεις Τσίπρα περί ανοχύρωτου ΕΣΥ: Δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην κοινωνία

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν αναμενόμενο. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο, ήταν ότι θα μας έβρισκε σε αυτήν την κατάσταση», δηλώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης σήμερα ετοιμάζεται με μεγάλη καθυστέρηση να ανακοινώσει σχέδιο ενός μηνός». «Φοβάμαι ότι πριν περάσουν λίγες μέρες θα χρειαστεί να το αναθεωρήσει. Και αυτό όπως και άλλα αποσπασματικά μέτρα που διαρκώς ανακοινώνει και αναθεωρεί», αναφέρει υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε γιατί «άφησε τους οκτώ προηγούμενους μήνες να περάσουν χωρίς να χτίσει καμία άμυνα απέναντι στη πανδημία».

https://www.facebook.com/watch/?v=495433971413864

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι αφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο, χωρίς προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, και τους πολίτες μόνους απέναντι στην ατομική τους ευθύνη, μόνους απέναντι στο συνωστισμό στα λεωφορεία και στο Μετρό, χωρίς συνταγογράφηση διαγνωστικών τεστ. Μόνη έγνοια του κ. Μητσοτάκη αυτούς του 8 μήνες σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν η πανδημία “αλλά τα νομοσχέδια για την πτώχευση των πολιτών και η προώθηση διατάξεων για κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων”.

Ο κύριος Τσίπρας επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει η κυβέρνηση σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, επίταξη ιδιωτικών νοσηλευτήριων, μαζική συνταγογράφηση διαγνωστικών τεστ, άμεση ένταξη στα δρομολόγια των 270 λεωφορείων και τρόλεϊ που βρίσκονται στα αμαξοστάσια, και σε ουσιαστικά μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται.

Στ. Πέτσας: Είναι τόσο το άγχος του κ. Τσίπρα που έκανε δήλωση πριν καν ακούσει το μήνυμα του πρωθυπουργού

«Εκτός από πρωτοφανές, θα ήταν και φαιδρό, αν δεν αφορούσε κάτι τόσο σημαντικό όσο η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μόνος στο κομματικό του σπίτι, δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην κοινωνία» σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι πολίτες ενωμένοι, με υπευθυνότητα, θα ακούσουν ξανά τις οδηγίες των ειδικών και θα ξεπεράσουμε, όλοι μαζί, την κρίση.

N. Ηλιόπουλος: «Ο κ. Πέτσας και συνολικά η κυβέρνηση δυστυχώς αποδεικνύουν ότι επί οχτώ μήνες βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου»

“Ο κ. Πέτσας και συνολικά η κυβέρνηση δυστυχώς αποδεικνύουν ότι επί οχτώ μήνες βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου”, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ΜΕΘ.

Μέχρι τώρα επιμένουν να μην αφουγκράζονται καμία φωνή αγωνίας και σύνεσης. Οι ειδικοί έχουν ήδη ζητήσει να συνταγογραφούνται τα τεστ. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής ζητάνε ενίσχυση για να μην καταρρεύσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Η κοινωνία ζητάει ασφάλεια και οικονομική ενίσχυση για να μην βουλιάξει στην χρεοκοπία”, τονίζει ο Ν. Ηλιόπουλος.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, “όλους αυτούς καθημερινά προσβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο κ. Πέτσας με το να χαρακτηρίζει με θράσος πεταμένα λεφτά την ενίσχυση σε ΜΕΘ”. “Και να ψεύδεται χωρίς ντροπή για την κατάσταση στα νοσοκομεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς”, συμπληρώνει και καταλήγει:

“Χρέος δικό μας να υπερασπιστούμε το αίτημα για μια ζωή με ασφάλεια και Δικαιοσύνη και αυτό θα κάνουμε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος