Άνοστη σούπα το ντέρμπι της Λεωφόρου που έμεινε στο μηδέν

Κακό ποιοτικά ήταν το ντέρμπι των «αιωνίων» στη Λεωφόρο όπου ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό, για την 18η αγωνιστική της Super League, όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη όπου και εκεί δεν υπήρξε σκορ (0-0).

Η ένταση και οι πολύ δυνατές μονομαχίες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στο ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο. Ο χρόνος κύλησε με πολλά φάουλ εκατέρωθεν και ελάχιστες καλές στιγμές καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για να ανοίξει το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο δραστήριος, είχε περισσότερες καλές στιγμές και είχε έξι κερδισμένα κόρνερ, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν κέρδισε κόρνερ και περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο.

Η ένταση και οι πολύ δυνατές μονομαχίες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στο ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο. Ο χρόνος κύλησε με πολλά φάουλ εκατέρωθεν και ελάχιστες καλές στιγμές καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για να ανοίξει το σκορ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο ημίωρο με τον Αϊτόρ να σεντράρει στο πίσω δοκάρι όμως κανένας δεν ακολούθησε την πορεία της μπάλας και αυτή έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα (33’) ο Μαουρίσιο βρέθηκε σε θέση βολής ωστόσο το μονοκόμματο σουτ που έπιασε μετά τη σέντρα του Κώτσιρα ήταν τελείως άστοχο.

Στο 41’ ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την καλύτερη φάση στα πρώτα 45 λεπτά, όταν ο Χουανκάρ μπήκε στη περιοχή από πλάγια θέση, έβγαλε γλυκιά σέντρα αλλά ο Μακέντα που έκανε την κεφαλιά αστόχησε.

Τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος στο επόμενο λεπτό (42’) με το σουτ του Ρόνι Λόπες μετά το λάθος του Βιγιαφάνιες που έφυγε η μπάλα έξω.

Ίδια γεύση και στο δεύτερο μέρος με τους «πράσινους» να είναι πιο δραστήριοι αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλη φάση, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» που έκλειναν καλά στα μετόπισθεν, έδειχναν ότι είχαν πρώτο μέλημα να κρατήσουν το μηδέν πίσω και λιγότερο για να δημιουργήσουν.

Στο 74’ ο Βιγιαφάνιες δοκίμασε το πόδι του έξω από τη περιοχή στο πρώτο σουτ στο ματς στο δεύτερο μέρος, αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Στο 77’ ο Παλάσιος βρέθηκε στο χόρτο πεσμένος στη περιοχή, από τον Ρέαμπτσιουκ αλλά ο Πολωνός ρέφερι παρά τις διαμαρτυρίες έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Τρία λεπτά αργότερα (80’) ο Ιωαννίδης έπιασε κεφαλιά και ο Βάτσλικ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το αήττητο του στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Ρατσκόφσκι (Πολωνία)

Κίτρινες: Βιγιαφάνιες – Μπα, Μασούρας, Μανωλάς, Μ. Καμαρά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουανκάρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Μαουρίτσιο (81΄ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (66΄ Βιτάλ), Παλάσιος, Μακέντα (46΄ Ιωαννίδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπα, Λαλά (66΄ Καρμπόβνικ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Λόπες (46΄ Ελ Αραμπί), Μασούρας (58΄ Βαλμπουενά), Τικίνιο (85΄ Βρουσάι)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος