Αναφορές για νέο χτύπημα σε ρωσική φρεγάτα – «Δέχτηκε ουκρανικό πύραυλο Neptune – Φλέγεται στη Μαύρη Θάλασσα»

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας υποστήριξε ότι η Ρωσία έχασε άλλη μια φρεγάτα που φέρεται να φλέγεται στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στο Φιδονήσι, ενώ «επλήγη από ουκρανικό πύραυλο Neptune».

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης οι πληροφορίες που έδωσε Ουκρανός βουλευτής από την Οδησσό και τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για τo Admiral Makarov, την πλέον σύγχρονη φρεγάτα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, αφού ναυπηγήθηκε το 2017 και είναι της «κλάσης Krivak».

Το πλήρωμα της φρεγάτας υπολογίζεται σε 180 άτομα.

Πλήγματα ώστε να αποδυναμωθεί η ρωσική ισχύς ναυτικού αποκλεισμού στη νότια Οuκρανία, χαρακτηρίστηκαν και οι επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας με στόχο δύο ρωσικά πλοία περιπολίας κοντά στο Φιδονήσι.

Την ίδια ώρα το αμερικανικό Πεντάγωνο διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι παρείχε «συγκεκριμένες πληροφορίες στόχευσης» στην Ουκρανία, με σκοπό τη βύθιση του ρωσικού πολεμικού πλοίου «Moskva» στη Μαύρη Θάλασσα.

«Δεν αναμειχθήκαμε στην απόφαση των Ουκρανών να πλήξουν το πλοίο ή στην επιχείρηση που πραγματοποίησαν. Δεν είχαμε καμία προηγούμενη γνώση της πρόθεσης της Ουκρανίας να στοχεύσει το πλοίο», δήλωσε o εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος