Άμεσα 3.500 προσλήψεις στο χώρο της υγείας προανήγγειλε ο Βασ. Κικίλιας

3.500 προσλήψεις είναι στον άμεσο προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο αρμόδιος υπουργός  Βασίλης Κικίλιας.

«Έχουμε στον άμεσο προγραμματισμό μας 1.300 θέσεις νοσηλευτών τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού, 1.500 θέσεις γιατρών, ενώ ήδη επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τις προσλήψεις 700 αγροτικών γιατρών» επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός, ενώ σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, υπάρχει όμως σκληρή δουλειά με σεβασμό μέχρι και στο τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου».

Προανήγγειλε την επίσπευση της διαδικασίας των προσλήψεων καθώς έχουν καταγραφεί τα προβλήματα που δυσχεραίνουν χρονικά τη διαδικασία αυτή και «πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, να τις επισπεύσουμε».

«Τώρα, απαιτούνται πάνω από 18 μήνες. Στόχος μας είναι να το ελαχιστοποιήσουμε αρκετά αυτό το διάστημα. Επίσης, θα υλοποιήσουμε επιτέλους την ισχύουσα διάταξη νόμου, που προβλέπει ότι 6 μήνες πριν την συνταξιοδότηση του γιατρού, προκηρύσσεται η θέση, ώστε αμέσως να πληρωθεί και να μην υπάρχει κενό.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Υπουργείου Υγείας θα μας βοηθήσει να ενσωματώσουμε γρήγορους και ευέλικτους μηχανισμούς στελέχωσης κρίσιμων τομέων, όπως ο νοσηλευτικός.

Επιπλέον, επανασχεδιάζουμε τις ανάγκες σε ιατρικές ειδικότητες, για να προχωρήσουν οι συνέργειες σε διοικητικό επίπεδο και να εφαρμοστεί μία πολιτική συγκράτησης των νέων ιατρών στη χώρα» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Όσον αφορά το θέμα του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1, τόνισε ότι «ως άνθρωπος, συμπάσχω με τους γονείς, αντιλαμβάνομαι την αγωνία τους, βρίσκομαι δίπλα τους, όπως και στο παιδί τους και σε ανθρώπινο επίπεδο έκανα και κάνω ό,τι μπορώ.

Προφανώς και το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αφού το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει για τη θεραπεία του παιδιού 1 εκ. ευρώ. Επίσης για άλλες περιπτώσεις, όπου κρίθηκε επιστημονικά αναγκαίο, δόθηκαν μέχρι και 5 εκ. ευρώ.

Κανείς μας στο Υπουργείο Υγείας και κανένας γιατρός του ΑΥΣ δε θα έβαζε ποτέ τα χρήματα απέναντι στη ζωή ενός παιδιού. Δε θα το επέτρεπα.

Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, που είναι το κορυφαίο ανεξάρτητο επιστημονικό όργανο, ερεύνησε διεξοδικά τη περίπτωση και τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία δε συνηγορούν υπέρ της συνδυαστικής χορήγησης των δύο θεραπειών. Σεβόμαστε όλοι απόλυτα την αγωνία της οικογένειας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε κάνει και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε επιστημονικό επίπεδο, για να βοηθηθεί ο μικρός Παναγιώτης» κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος