Αίτημα ακυρότητας της ποινικής δίωξης εις βάρος της από την Τουλουπάκη

Στην αντεπίθεση περνάει η Ελένη Τουλουπάκη, καταθέτοντας αίτημα ακυρότητας της ποινικής δίωξης σε βάρος της στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Η κυρία Τουλουπάκη, επικαλείται το πόρισμα αρχειοθέτησης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λάμπρου Σοφουλάκη, από τις 7 Ιουλίου, δηλ. μία ημέρα πριν δοθεί η σχετική παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Όπως αναφέρει στην αίτηση της, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, το γεγονός ότι το πόρισμα της αρχειοθέτησης κατατέθηκε μία ημέρα νωρίτερα, σημαίνει ότι για να ανασυρθεί η δικογραφία θα έπρεπε ι να έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία, γεγονός που όμως δεν έγινε.

Όπως υποστηρίζει,ο αρμόδιος εισαγγελέας ανασύρει τη δικογραφία από το αρχείο , μόνο όταν αναφαίνονται νέα πραγματικά περιστατικά ή στοιχεία ή γίνεται επίκληση αυτών , τα οποία δικαιολογούν κατά την κρίση του την επανεξέταση της υπόθεσης». Όπως λέει στην αίτηση της η κυρία Τουλουπάκη, οι δυο αντεισαγγελείς που χειρίστηκαν την έρευνα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Νοvartis, είναι ομόβαθμοι και κατέληξαν σε διαφορετικά συμπεράσματα. Η άποψη του ενός δεν μπορεί να υπερτερεί της άποψης του άλλου.

ΠΗΓΗ : ΕΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος