Αιματηρή επίθεση σε τζαμί στο Αφγανιστάν- Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Εκρήξεις που σημειώθηκαν μέσα σε τζαμί στο ανατολικό Αφγανιστάν το πρωί, κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 62 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί σε αυτόν τον χώρο λατρείας.

Ο Αταουλάχ Χογιάνι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ, δήλωσε ότι σημειώθηκαν πολλαπλές εκρήξεις από εκρηκτικά που ήταν τοποθετημένα μέσα στο τζαμί το οποίο βρίσκεται στον τομέα Τζαουντάρα της περιοχής Χάσκα Μένα.Η οροφή του τεμένους κατέρρευσε τελείως.

Ο Σοχράμπ Καντέρι, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Νανγκαρχάρ, είπε ότι πιθανόν ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί και ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους εκατό.

Ένας πρεσβύτερος φυλής στη Νανγκαρχάρ είπε ότι το τζαμί κατάρρευσε ολοσχερώς. “Ήταν μια δραματική σκηνή αυτή που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μου”, είπε προσθέτοντας ότι είδε 32 πτώματα και πλήθος τραυματιών τους οποίους απομάκρυναν από το σημείο της έκρηξης.

Ο Τεζάμπ Χαν, μέλος της τοπικής αστυνομίας, που ήταν εν ώρα υπηρεσίας στην περιοχή είπε: “Άκουγα τον μουλά που έκανε το κήρυγμα και ξαφνικά η φωνή του σίγησε μόλις έγινε η έκρηξη. “Όταν έφθασα στο σημείο, ο κόσμος προσπαθούσε να μεταφέρει πτώματα και τραυματίες παγιδευμένους κάτω από την οροφή που είχε καταρρεύσει”.

Ο τομέας Τζαουντάρα ελέγχεται από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Over 60 Afghans died in a mosque attack during Friday prayers in Deh Bala area of Haska Mena district of #Nangarhar, #Afghanistan. ISIS has its leadership and command in control HQ in the province for ISIS-K, that operates in the South and Cneteral Asia.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση.

Οι Ταλιμπάν και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναπτύσσουν τη δράση τους σε διάφορες περιοχές της Νανγκαρχάρ, επαρχίας που συνορεύει με το Πακιστάν στ΄ανατολικά.

Έκθεση του ΟΗΕ για τα θύματα μεταξύ των αμάχων κάνει λόγο για 4.313 νεκρούς και τραυματίες τον τρίτο τρίμηνο του έτους.

Πηγή:ΕΡΤ, Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος