«1.000 Πρωτοπόροι για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα» – Πρωτοβουλία από SciFY και «Δημόκριτο»

Η δημιουργία μιας πρωτοποριακής κοινότητας τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα είναι ο σκοπός της συνεργασίας μεταξύ του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Science For You –SciFY με το ahedd Digital Innovation Hub, του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Ο λόγος, για την πρωτοβουλία «1.000 Πρωτοπόροι για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα», που έχει ως στοχο τη δημιουργία μίας ενεργής κοινότητας 1.000 ανθρώπων (σε πρώτη φάση) οι οποίοι θα έχουν τις γνώσεις και την ικανότητα να διαμορφώσουν από κοινού μια ανθρωποκεντρική Τεχνητή Νοημοσύνη και να την αξιοποιήσουν, ώστε να προσφέρουν κάτι καινούριο.

«Την Τεχνητή Νοημοσύνη μπορούμε να την κατανοήσουμε και να την αξιοποιήσουμε έγκαιρα ή να αφήσουμε άλλους να το κάνουν πριν από εμάς. Μπορούμε να την συνδιαμορφώσουμε για να έχουμε λόγο στη ζωή και την κοινωνία μας ή να παραδώσουμε σε άλλους τον έλεγχο και τις αποφάσεις για το αύριο. Η επιλογή είναι ξεκάθαρη, η ευκαιρία μεγάλη και ο χρόνος είναι τώρα. Γι’ αυτό ξεκινήσαμε τους 1.000 Πρωτοπόρους», αναφέρει ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, Δρ Τεχνητής Νοημοσύνης, συνιδρυτής της SciFY και συνεργαζόμενος ερευνητής στον «Δημόκριτο».

Αξιοποιώντας τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, η κοινότητα τεχνητής νοημοσύνης προβλέπεται να κινητοποιήσει δυνάμεις και συνεργασίες σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας. Για τη δημιουργία της συγκεκριμένης κοινότητας θα λειτουργήσουν παράλληλα τέσσερις δράσεις: η εκπαίδευση των 1.000 πρωτοπόρων στην Τεχνητή Νοημοσύνη, μία ιστοσελίδα («AI in Greece») η οποία θα λειτουργεί ως κέντρο αναφοράς και γνώσης, η δημιουργία μιας υποστηρικτικής κοινότητας και η δικτύωση των 1.000 ατόμων.

Στόχος των δημιουργών της κοινότητας είναι τα μέλη της να προέρχονται από όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες. Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις, στελέχη, επιχειρηματίες, διαμορφωτές της πολιτικής, στελέχη υπουργείων, πολιτικούς, στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση, επιστήμονες, τεχνολόγους, εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας και ερευνητές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες – και τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος – στη σχετική ιστοσελίδα.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται με τη στήριξη και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ https://ai-in-greece.scify.org/

Φωτογραφία: Creative Commons- άδεια χρήσης CC0

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος