Υπουργικό: Παρεμβάσεις του πρωθυπουργού για την ψήφο των ομογενών και για τη ΔΕΗ (video)

Η ψήφος των αποδήμων, τα μέτρα εκσυγχρονισμού για τη ΔΕΗ και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, η βία στα γήπεδα και η προετοιμασία της χώρας το Brexit, τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναφερόμενος στο θέμα της κατάρτισης του ν/σ για την ψήφο στους απόδημους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για «μια πολύ μεγάλη επιτυχία σε ένα πρόβλημα δεκαετιών».

Κάλεσε τους υπουργούς «ισχυρά και επιθετικά», όπως είπε, «να στηρίξουμε αυτή την επιτυχία του πολιτικού συστήματος» και πρόσθεσε: «Να εξηγηθεί στην κοινή γνώμη ότι έπρεπε να βρεθεί στήριξη από 200 βουλευτές και να τονιστεί πως η κοινή γνώμη δεν είναι αντίθετη στις συνθέσεις για να βρεθεί κοινός τόπος σε τόσο σημαντικά ζητήματα».

Για το θέμα της ΔΕΗ και ο πρωθυπουργός είπε τα εξής: «Η μεγάλη πρόκληση είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να εξυγιάνουμε και να εκσυγχρονίσουμε μια μεγάλη επιχείρηση που απαξίωσε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το απόγευμα, στις 19.00, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του American Jewish Committee (AJC) Ντέιβιντ Χάρις

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Εξελίσσεται η διαδικασία για την ψήφο των αποδήμων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος