Υπόθεση Σκρίπαλ: Προληπτικά μέτρα ζητούν οι αρχές (video)

Ίχνη της νευροπαραλυτικής ουσίας, με την οποία δηλητηριάστηκαν ο Ρώσος κατάσκοπος και η κόρη του βρέθηκαν στο εστιατόριο όπου δείπνησαν, καθώς και στην παμπ που πήγαν μετά. Περίπου 240 μάρτυρες εξετάζονται και 200 στοιχεία έχουν μπει στο μεγεθυντικό φακό των αρχών.

Συναγερμό για τη δημόσια υγεία σήμαναν οι βρετανικές αρχές, μία ολόκληρη εβδομάδα αφότου ο Ρώσος πρώην πράκτορας και η κόρη του βρέθηκαν αναίσθητοι.

Ίχνη της νευροπαραλυτικής ουσίας από την οποία δηλητηριάστηκαν ο Σκρίπαλ και η Γιούλια βρέθηκαν στο εστιατόριο και τη παμπ που επισκέφθηκαν την προηγούμενη Κυριακή στο Σόλσμπουρι.

Οι οδηγίες των αρχών αφορούν σε όσους βρέθηκαν σε ένα από τα δύο μέρη μετά τις 13:30. Υπολογίζεται ότι πρόκειται για τουλάχιστον 500 άτομα.

Οι υπηρεσίες Υγείας σημειώνουν ότι πρόκειται για προληπτικό μέτρο. Ωστόσο, μόλις το Σάββατο επαναλάμβαναν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το κοινό, και στην ερώτηση γιατί τους πήρε επτά μέρες να εκδώσουν τις οδηγίες, απέφυγαν να απαντήσουν επί της ουσίας.

Για τρίτη ημέρα ο στρατός βρίσκεται στην πόλη στήνοντας σε όλη την πόλη τέντες ερευνών και συγκεντρώνοντας πιθανά μολυσμένα αντικείμενα. Οι κάτοικοι αρχίζουν να εκφράζουν πλέον την ανησυχία τους.

Η αστυνομία εξετάζει καρέ καρέ όλα τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας του Σκρίπαλ και της κόρης του, ενώ κάνει αγώνα δρόμου για να αναλύσει πλήρως την τοξική ουσία που χρησιμοποιήθηκε εναντίον τους για να διαπιστωθεί πού μπορεί να παρασκευάστηκε.

Την Κυριακή, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας του θα αντιδράσει «ανάλογα», εάν διαπιστωθεί η εμπλοκή ξένης χώρας στο περιστατικό.

Σχετική είδηση: Υπόθεση Σκριπάλ: «Φρικτό και παράτολμο έγκλημα»

Επιμέλεια: Μ. Αλεξάκη, Λ. Παπαδοπούλου
Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος