Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για πλειστηριασμούς με βελτιωτικές αλλαγές (video)

Υπερψηφίστηκε μετά από βελτιωτικές αλλαγές, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή, η επίμαχη τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων εμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, παρών δήλωσαν ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι και κατά οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ένωσης Κεντρώων και της Χ.Α., ενώ από τη συνεδρίαση απείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, χωρίς να στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε σε βελτιωτική αλλαγή απαλείφοντας την παράγραφο 2 που προέβλεπε την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Νωρίτερα τη σύγκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις γιορτές ζήτησαν βουλευτές που συμμετείχαν σε σύσκεψη εργασίας στη Βουλή πριν από την ψήφιση της τροπολογίας. Οι βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να παρουσιάσει προς συζήτηση και έγκριση τις νομοθετικές και άλλες παρεμβάσεις για τη θωράκιση και την περαιτέρω ενίσχυση της διακηρυγμένης βούλησης για την προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του σώματος ο κ. Κοντονής τόνισε ότι “όποιος δανειολήπτης έχει ενταχθεί στον νόμο Σταθάκη, έχει απόλυτη προστασία» και απηύθυνε έκκληση στους δανειολήπτες που έχουν πρόβλημα και δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, να το κάνουν μέχρι τις 31/12/2018 που έχουν την προστασία του νόμου, για να εξαιρεθούν». Ακόμα, επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι αφού απέτυχε η ρητορική για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα δημοσιονομικά, βάζει όλα τα λεφτά της σε καταστάσεις έκνομες, μήπως κάτι συμβεί.

Από την άλλη, τόσο ο αντιπρόεδρος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι από το σύνθημα της «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», τώρα εφαρμόζει την πλήρη προστασία των πλειστηριασμών.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Σαφείς διαβεβαιώσεις Κοντονή – Σταθάκη για την προστασία της α΄ κατοικίας (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος