Βιετνάμ: Τα βλέμματα στη διήμερη συνάντηση Ντοναλντ Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα έχει μια πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν το απόγευμα στο Βιετνάμ, την οποία θα ακολουθήσει ένα επίσημο δείπνο των αρχηγών κρατών μαζί με τους συμβούλους τους, ενημέρωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς τους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Ρεπουμπλικάνο επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε σήμερα στο Ανόι ενόψει της 2ης συνόδου κορυφής με τον Ντ. Τραμπ. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έφθασε στο Βιετνάμ, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων που έκανε από την Πιονγκγιάνγκ με το θωρακισμένο τρένο του, μεταδίδουν ανταποκριτές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Ο συρμός στον οποίο επέβαινε ο Κιμ έφθασε στον σταθμό της παραμεθόριας πόλης Ντον Νταν, αφού πέρασε τα σύνορα με την Κίνα. Τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Βιετνάμ. Οι αρχές είχαν στρώσει κόκκινο χαλί, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του στρατού, με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών.

Ο Τραμπ αναμένεται να αφιχθεί στο Βιετνάμ απόψε το βράδυ (τοπική ώρα). Αύριο το πρωί, θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Βιετνάμ, πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας το απόγευμα.

Οι συναντήσεις και οι συνομιλίες των Τραμπ και Κιμ θα επαναληφθούν μεθαύριο Πέμπτη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο. Οι δυο ηγέτες θα έχουν χωριστές συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Βιετνάμ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος