Βαρύς ο πέλεκυς από την εισαγγελέα για τους 57 καταδικασθέντες της Χ.A. (video)

Αν και πριν από 10 μήνες είχε προτείνει την αθώωση όλων των καταδικασθέντων πλέον Χρυσαυγιτών, πλην του Ρουπακιά, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε σήμερα από το δικαστήριο υψηλές ποινές για όλη την ηγετική ομάδα του κόμματος.

Συγκεκριμένα: Δεκατρία χρόνια κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή το Νίκο Μιχαλολιάκο, το Γιάννη Λαγό, τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Ηλία Παναγιώταρο, το Γιώργο Γερμενή, το Χρήστο Παππά και τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο,

Επτά χρόνια κάθειρξη για τους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση: την Ελένη Ζαρούλια, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο, τον Αντώνη Γρέγο, το Νίκο Κούζηλο, τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και τον Δημήτρη Κουκούτση.

Χαμηλότερη ποινή, 5 ετών ζήτησε για τους 4 καταδικασμένους πρώην βουλευτές που έλαβαν ελαφρυντικό από το δικαστήριο.

Για τον καθ΄ομολογίαν δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά η εισαγγελέας κ. Οικονόμου πρότεινε ισόβια κάθειρξη. Για τους 13 που καταδικάστηκαν ως συνεργοί στη δολοφονία Φύσσα ζήτησε κάθειρξη 8 ετών και για ακόμη 4 που έλαβαν ελαφρυντικό, 6ετη κάθειρξη.

Πέντε ημέρες μετά την καταδικαστική ετυμηγορία που επεφύλαξε το δικαστήριο για το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά και την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, ο Παναγιώτης Φύσσας, περιμένει με αγωνία τις ποινές αλλά δηλώνει δικαιωμένος.

«Νιώσαμε καλά, δικαιωθήκαμε, ευτυχώς υπάρχει και υγιής κόσμος. Αν και πέρασαν 7 βασανιστικά χρόνια και αυτοί απολαμβάνουν τη θαλπωρή του σπιτιού τους. Ειδικά αναφέρομαι σε αυτό το δολοφόνο- τέρας, που αντί να σαπίζει στη φυλακή, βρίσκεται στο σπίτι του. Το αυγό του φιδιού καταπολεμάται με σωστή παιδεία και επίμονο αγώνα κατά του φασισμού», δήλωσε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων έκαναν λόγο για χυδαία και ανήθικη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος