Κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά, για τα πεπραγμένα στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, αλλά και στον τομέα της οικονομίας για τον ΦΠΑ στα νησιά, άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε για άλλη μια φορά αντίθετος στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και εκτίμησε ότι ο ΦΠΑ δεν ωφέλησε.
«Βοήθησα πολύ στο να μην αυξηθεί το ΦΠΑ στα νησιά. Τρεις φορές πήρα τον πρωθυπουργό και του είπα ότι 80% έχει μειωθεί ο τουρισμός. Και αν από 1η Ιουλίου τους αυξήσετε το ΦΠΑ τότε θα πεθάνουν» δήλωσε ο κ. Λεβέντης στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Επτά.
«Πρέπει να το δούμε εν συνεργασία με τους ξένους, μου είπε ο πρωθυπουργός» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης. «Και αυτό είναι το σωστό» τόνισε.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στη συνέχεια υπογράμμισε πως “και το ότι το πήρε τελευταία στιγμή δεν ξέρουμε τι έδωσε. Γιατί είναι 15 εκ. όλη κι όλη. Δεν είναι μεγάλη υπόθεση ο ΦΠΑ. Δεν ωφέλησε τρομερά ο ΦΠΑ τα νησιά. Απλά είναι ψυχολογικό θέμα”.
Για το Μακεδονικό ο κ. Λεβέντης είπε πως αντιτίθεται στην υπογραφή που έβαλε ο Κοτζιάς στις Πρέσπες. «Θεωρώ ότι είχαμε ένα χαρτί να μην μπαίναν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, προκειμένου να κάνουν υποχωρήσεις. Πήγε ο Τσίπρας και τους είπε “μπαίνετε”. Οπότε αυτοί γιατί να κάνουν υποχώρηση;»
Πηγή: ΕΡΤ1
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος