Τσίπρας στην Κ.Ε: «Βρισκόμαστε κοντά σε λύση-Να μην χαθεί η ιστορική ευκαιρία» (video)

Από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό καθώς και στην ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών η οποία και προηγήθηκε.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε κοντά σε λύση, μένουν είπε τα τελευταία δύσκολα μέτρα» και έστειλε μάλιστα ένα μήνυμα στη γείτονα χώρα: «Απευθύνομαι σε αυτούς και τους ζητώ να μην χάσουμε την ιστορική ευκαιρία. Ας μην κάνουμε άτσαλα βήματα. Να προχωρήσουμε με σύνεση και προσοχή. «Η Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός «θα είναι αρωγός στην προσπάθειά τους για οικονομική ανάπτυξη αλλά και για την ευρωπαϊκή τους προοπτική».

Νωρίτερα, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης. Τα βήματα από τη δική μας πλευρά είναι προσεκτικά και υπεύθυνα. Υπερασπιζόμαστε μία γραμμή όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τον πολιτικό κόσμο τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Βασικός στόχος, είναι να βρούμε μία λύση που θα δίνει στους λαούς τη δυνατότητα να ζουν ειρηνικά. Εργαζόμαστε για μία λύση που δεν θα είναι εύθραυστη και εν θα αφήνει εκκρεμότητες, ούτε θα θίγει την αξιοπρέπεια καμίας πλευράς».

Σημείωσε ακόμη πως «προσήλθαμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με ειλικρίνεια και ανοιχτά χαρτιά και επανέλαβε για ακόμη μία φορά τη θέση της Ελλάδας για σύνθετη ονομασία και αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας». «Δεν αλλάξαμε τις θέσεις μας παρά τις πιέσεις που δεχτήκαμε και στο εσωτερικό» είπε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων «είμαστε κοντά αλλά μένουν τα τελευταία μέτρα να διανυθούν τα πιο δύσκολα» πρόσθεσε.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος